İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN’DAKİ İNSULİN TALEBİNİ KARŞILAMAK İÇİN

Ermenistan Sağlık Bakanlığı ve Mısırlı VECERRA Holdingin ortak güçleriyle, Ermenistan’da aşı malzemesi ve insülün üretimi öngörülmekte. Sağlık Bakanı Norayr Davidyan bugün Ermenistan’da 7000 insülin bağımlısı hasta olduğunu söyledi. Bakan, dün Ermenistan Sağlık Bakanlığı ve VECERRA Holding arasında işbirliği anlaşması imzalandığını da ayrıca belirtti.

İlaç üretimin 3 aşamada gerçekleştirileceğini söyleyen Davidyan, önümüzdeki bir yıl içinde Ermenistan’daki durumun tesbitine ilişkin bir monitoring yapılmasının öngörüldüğünü, 2005’te paketleme meseleleriyle uğraşılacağını, 2006 yılındaysa ilk ortak üretim ünitesinin devreye gireceğini söyledi. Davidyan bunun Ermenistan’ın ihtiyaç duyduğu aşı ürünleri ve insülini kendi olanaklarıyla karşılamasını sağlıyacağını belirtti.

Ermenistan’da Ermeni-Mısır ortaklı işletme yaratma düşüncesinin daha yıllar öncesinden vardı. Mısırlı heyet üyeleri, Mısırlılarla işbirliğinin bir file benzediğini, doğru yerinden harekert etmesi zordur ama durdurması da güçtür diyerek vurguladılar.

T.M.

Yorumlar kapatıldı.