İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

trt: Bremen´de Ara Güler Sergisi

Ara Güler’in yeni bir fotoğraf sergisi, Bremen Şehir Galerisi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Açılış töreninde Bremen Eyaleti Kültür Bakanı ve Belediye Başkanı Hartmut Perschau, Hannover Konsolosu Özlem Kural ve Bremen Şehir Galerisi Müdürü Joachim Manske ile çok sayıda Türk ve Alman davetli hazır bulundu.

“Zaman Diyaframı-50 yıl foto gazeteciliği” isimli sergide Ara Güler’in, çoğu siyah-beyaz olmak üzere kendi seçtiği, siyaset ve sanat dünyasından ünlü potreler ile İstanbul’da yaşayan insanların görüldüğü yaklaşık 250 fotoğrafı yer alıyor.

Bakan Perschau, serginin açılışında yaptığı konuşmada, dünya çapında üne sahip olan bir fotoğraf sanatçısını Bremen’de ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, “Hümanist bir fotoğrafçı olarak, Doğu ile Batı arasında bir köprü kurarak entegrasyona da katkı sağlamış olan Ara Güler’in hizmeti tartışılmaz” dedi.

Hannover Konsolosu Kural da, Güler ile tanışmaktan ve fotoğraf sergisine katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Dünya çapında ‘İstanbul’un Gözü’ olarak da tanınan ve sadece İstanbul değil, tüm Türkiye’nin güzelliklerini yansıtan ünlü fotoğraf sanatçımızın eserlerinin bizi Türkiye’ye doğru hoş bir yolculuğa çıkaracağına inanıyorum” diye konuştu.

Bremen Kültür Bakanlığı sanat bölümü öğretim görevlisi Rose Pfister de, “Eserleriyle dünya çapında bir çok ödüle layık bulunan foto muhabiri ve vizyonel tarihçi Ara Güler’in 75. doğum yılı nedeniyle Bremen Şehir Galerisi’nde fotoğraflarını sergilemiş bulunuyoruz” dedi.

Yorumlar kapatıldı.