İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: SOKAK TİCARETİYLE MÜCADELE BU SEFER GEÇİCİ DEĞİL

Erivan Kent yönetimi, Ticaret ve Hizmetker Bl. Sorumlusu Karen Gevorkyan, yapılan olağan basın toplantısı esnasında, sokak ticaretiyle mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğini, son zamanlarda kentin tarım ürünleri satılan 13 Pazarının müdürleriyle bir danışma toplantısı yaptıklarını ifade etti. Son 3-4 yıldır pazarların büyük kısmının kapasitesinin %30’unu aşan bir yoğunlukta çalıştıklarını, Pazar etraflarında da ticaret yapıldığını belirtti Gevorkyan. Tüm alışveriş işlemlerinin Pazar sahasında gerçekleştirilmesi için Pazar müdürleriyle anlaşmaya vardıklarını kaydeden Gevorkyan, nyılın bu mevsiminde bir tezgah için kiranın 500-1000 dram arasında değiştiğini söyledi. Gevorkyan, müdürlere Haziran ayına kadar bu miktarın 200 dram olarak belirlenmesi ve taha fazla talep edilmemesi için direktif verildiğini de söyledi.

10 Nisan’a kadar Erivan’daki küçük Pazar alanlarının yer ve yapısının kesinleştirileceğini de kaydeden Gevorkyan, Pazar müdürlerini yukardaki alınan karadan fazla etkilenmemeleri için, Pazar alışverişinin yoğun olduğu dönemde, Pazar tezgah kiralarını artırma olanağına sahip olacaklarını belirtti. Küçük Pazar alanlarının mahalli idarelerin devetiminde olacağını ve buraların mahalli idarecelerce, özel işletmeciye de devredilebileceğini söyledi Gevorkyan.

Gevorkyan, Tarım Ürünleri Toptan Pazarı’nın oluşturulması projesinin de olduğunu ve konuya ilişkin olarak 2 özel kuruluşla görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Halihazırda çözüm bekleyen meslelerden biri de Erivan’ın Firdusi pazarının geleceğinin ne olacağı. Yetkililer bu konuda kesin birşey söylemekten kaçınıyorlar.

Garine Danielyan

Yorumlar kapatıldı.