İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Dyarnıntaraç Işığı Yakıldı

13 Şubat 2004 Cuma akşamı Dyarnıntaraç Yortusu (Hisus Kristos’un 40 günlükken Kudüs’teki mabede sunulması) arefesi Kumkapı, Feriköy, Samatya ve Kadıköy kiliselerimizde düzenlenen törenlerle kutlandı. Yoğun kar yağışına ve soğuğa rağmen “Işık töreni” için kiliselerimizi dolduran imanlılar, Kutsal Sofra’dan alınan ışıkla mumlarını yakarak evlerine götürdüler.

1 Şubat 2004 tarihinde geçirdiği trafik kazasından sonra Yedikule Surp Pırgiç Hastanesinde ameliyat edilen ve halen tedavi altında bulunan Patrik Mesrob II Hazretleri de geleneksel Dyarnıntaraç mumunu hastanede yaktı.

Patrik Hazretleri 13 Şubat Cuma saat 20.00’de Yedikule Hastanesi din görevlisi Peder Drtad Uzunyan’ın eşliğinde, tekerlekli sandalye ile hastane bahçesine çıkarak, diz boyu karla kaplı bahçede beraberindeki gençlerle birlikte Dyarnıntaraç ilahisi “İ kirgıs aryal”ı söyleyerek şamdan üzerine konulmuş mumu yaktı.

Daha sonra Dyarnıntaraç mumuyla birlikte Astarcıyan bölümüne geçen Patrik Hazretleri, Patriklik Basın sözcüsü av. Luiz Bakar’ı, 12 Şubat günü mide ameliyatı geçiren Patrikhane Mali Müşaviri Arşak Polat’ı ve ünlü fotoğraf sanatçısı Manuel Çıtak’ı odalarında ziyaret etti. Dyarnıntaraç ilahileriyle birlikte mumların yakıldığı ziyaretlerde Patrik Hazretleri bölümdeki hastaların yortusunu kutladı.

Özellikle kazazedeler duygu yüklü anlar yaşarken, 2004 yılının Noel döneminin sona erdiği bu günde Dyarnıntaraç yortusunun heyecanını yaşayabildikleri için Tanrı’ya şükrettiler.

fotolar:

1) Patrik Hazretleri Mali Musavir Arsak Polat’in odasinda

2) Patrik Hazretleri Arden Yanar ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Karin Dervoğormyacıyan ile birlikte ilahi söylerken

Yorumlar kapatıldı.