İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ISTANBULLU HAYIRSEVER BİR ERMENİNİN DESTEĞİYLE ERİVAN ÇOCUK HASTANESİNİN BİR ÜNİTESİ YENİLENDİ

Istanbullu hayırsever Hagop Giritlyan’ın, Ermenistan Panarmenyan Fonu aracılığıyla yaptığı bağış sonucunda Çocuk İlk Yardım Hastanesi’nde Bedensel hastalıklar bölümü açıldı.

10 Şubatta böülümün açılışında yaptığı konuşmada Sağlık Bakanı Norayr Davidyan, “çocuklarımız böylesi koşullarda iyileştirilmeli” derken, Hükümetin çocuklara yönelik tıbbi destek hizmetlerinde kalitenin yükseltilmesi için elinden geleni yaptığını söyledi.

Surb Asdvadzamor Sağlık Merkezi Md. Nikolay Dallakyan, yeni ünitenin tüm hastane için kıstas oluşturacağını söyledi.

20 yıldır yenilenmeyen bölüm için yaklaşık 100 bin dolar masraf yapıldı. Bu masraflara bölümün temiz ve atık su sistemlerinin yenilenmesi, mobilya ve tıbbi cihazlar için yapılan masraflar da dahildir. Bölüm Sorumlusu Zohrab Hanikyan, yenileme çalışmalarından önce, bölümün yılda, değişik sebeplerle yaklaşık 800 hasta kabul ettiğini kaydetti. Hanikyan; tedavi kalitesinde, sadece kaliteli sağlık ekibinin değil, aynı zamanda Japon Hükümetinin desteğiyle temin edilen teknik donanımın da katkısının olduğunu belirtti. Hanikyan hastane fiziki koşullarının anne ve çocukların tedavisi için daha uygun hale gelmiş olduğunu da sözlerine ekledi.

Erivan, 10 Şubat, Noyan Tapan

Yorumlar kapatıldı.