İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

akşam: İsa´yı gerçekten kim öldürdü

Hıristiyan dünyasının binlerce yıldır üzerinde durduğu ‘İsa’yı kim öldürdü’ tartışması, Mel Gibson’un son filmi ‘The Passion of the Crist’ ile yeniden gündeme geldi. Amerikan Newsweek Dergisi de, son sayısında Vatikan ve Yahudi dünyası arasında çözülemeyen tartışmayı ‘İsa’yı gerçekten kim öldürdüğü’ başlığıyla kapak konusu yaptı. Dergi, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa II. Jean Paul’un izlediği filmin tartışmalı sahnelerine ışık tuttu. Newsweek, İsa’nın Kudüs’e mesih olarak girişinden çarmıha gerilmesine kadar geçen sürece dair bugüne kadar yazılan 4 farklı İncil versiyonuna değindi. Dergide her bir İncil’de yer alan öyküler anlatıldı ve filmle karşılaştırılması yapıldı. Yazının sonunda ise bu tartışmalara son verilmesi ve herkesin ‘dini ne olursa olsun’ barış içinde yaşaması vurgulandı.

Bu ay gösterime girecek

Hazreti İsa’nın çarmıha gerilmesinden önceki son 12 saatini anlatan film, karşılaştığı tüm engellemelere rağmen

25 Şubat’ta gösterime girecek. 25 milyon dolara mal olan Gibson’ın filmi, ABD’deki Katolikler tarafından merakla bekleniyor.

Sete yıldırım düşmüştü

Mel Gibson, tartışmalı filminin çekimleri sırasında zor anlar yaşamıştı. Roma yakınlarında devam eden film çekimleri sırasında, Hazreti İsa rolünü oynayan Jim Caviezel’i iki kez yıldırım çarpmıştı. Oyuncu kazalardan hafif sıyrıklarla kurtulmuştu.

Yorumlar kapatıldı.