İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: UNESCO VE ARA ABRAHAMYAN ORTAK ETKİNLİKLERE İLİŞKİN ANLAŞMA İMZALADILAR

UNESCO ve Medeniyetler arası diyaloğun geliştirilmesi doğrultusunda UNESCO iyi niyet elçisi, Dünya Ermeni Kongresi başkanı Ara Abrahamya arasında Paris’de genel bir anlaşma imzalandı. Belgede; bölgesel ve evrensel düzeyde, medeniyetler arası diyaloğun derinleştirilmesi ve büyük girişimlerin organize edilmesi amacıyla, UNESCO Stratejik Plan Bürosu ve UNESCO iyi niyet elçisi Ara Abrahamyan arasında, 12 Aralık 2003 tarihinde, 2004 yılında ortak programlar gerçekleştirilmesi, 2004 ve 2005 yıllarında medeniyetler arası diyaloğa ilişkin programın geliştirilmesinin devamı ve diğer programlarda işbirliği vurgulandı.

2004 yılında özellikle Okrit (Makedonya)’te Ara Abrahamyan ve diğer sponsorların himayesinde Gençlik Kongresi düzenlenmesi ve Kongre belgelerinin yayımlanması, “Kafkasya” projesi çerçevesinde 2004 yılı ikinci yarısında Rusya’da “Gençlik ve Bilgisayar Kullanımı” bölge kongresinin yapılması, UNESCO’nun “Miras, Diyalog ve Barış” programına katılım, Kırgızistan’da “21. yyda Avrasya” Kongresinin yapılması, Rusya yapımı ve programları temin edilmiş olan Bilgisayarların Ermenistan Okullarına tahsisi (Ara Abrahamyan’ın finansörlüğünde), Roma’da Ara Abrahamyan’ın sponsorluğunda Abamelik Lazaryan’ın heykelinin dikilmesi öngörülmekte.

Medeniyetlerarası Diyaloğa vb meslelere ilişkin olarak UNESCO’yla ilişkileri derinleştirmek amacıyla Ara Abrahamyan Paris’te bir temsilcilik açacak.

Yorumlar kapatıldı.