İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

sansursuz: ABD´deki Ermeni ve Yunan Lobilerinden Yeni Soykırım İddiası

Ermeni ve Yunan lobileri, Ermeni soykırımı iddiaları için ABD Kongre ve Senatosu nezdinde yeni girişimlerde bulunmaya hazırlanıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı George W. Bush’un görüşmesinde gündeme gelen “Ermenistan sınırının açılması” konusunun ayrıntıları heniz netleşmeden, ABD’deki Ermeni ve Yunan lobileri, artık “gelenekselleşen” Ermeni soykırı iddialarının tanınması girişimlerine hız verdi.

YAHUDİ LOBİSİNE KIZDILAR

Başbakan Erdoğan’ın, ABD’deki en büyük Yahudi lobilerinden Amerikan Yahudi Kongresi’nden ödül alması üzerine harekete geçen Ermeni ve Yunan lobileri, güçlerini birleştirme kararı almışlardı. İki Türk karşıtı lobinin ortak açıklamasında, aralarında Yahudi, Arap, Rus, Bulgar, Arnavut, Sırp, İtalyan ve Meksikalı kuruluşlarının da olduğu yaklaşık 100 sivil toplum kuruluşunun imzasıyla, Amerikan Yahudi Kongresi bir mektupla protesto edildi.

SOYKIRIMIN TANINMASI ÇABALARINI HIZLANDIRDILAR

Gerçekleştiği savlanan Ermeni soykırımının, Almanya’da 2’inci Dünya Savaşı sırasında uygulanan Yahudi katliamı ile Kamboçya ve Ruanda’daki katliamlar ile birlikte değerlendirilmesi gerektiğini savunan karar tasarısı, her yıl olduğu gibi geçtiğimiz yıl da ABD Kongresi ve Senatosu nezdinde kabul ettirilmeye çalışılmıştı. Ermeni ve Yunan lobilerinin girişimiyle benzer bir karar tasarısı, bu yıl da, soykırım iddialarının odak noktası olan 24 Nisan öncesinde ABD Kongresi ve Senatosu’nun gündemine sokulmaya çalışılıyor.

Lobiler, internet üzerinden, girişimlerine destek ararken, ABD’li Kongre üyeleri ve Senatörler’e de baskılarını arttırıyorlar

Kaynak : ANKA Ajansı

Yorumlar kapatıldı.