İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: Türkiye, Ermeni sınırını açmasın

Kasım CİNDEMİR / WASHINGTON

Yurt dışında yaşayan Azerilerden sorumlu Bakan Nazım İbrahimov, ‘‘Bütün dünya bir olsa da, Türkiye, Ermeni sınırını açmamalıdır’’ dedi. Washington’daki bir toplantıda Hürriyet’e konuşan Nazım İbrahimov, Türkiye ile Azerbaycan’ın son derece yakın ve kardeş iki ülke olduğunun altını çizerek, Ankara’nın Ermeni sınırını açmayacağına inandığını belirtti. Nazım İbrahimov şöyle konuştu:

‘‘Diyelim ki, Türkiye, Ermenistan sınırını açtı. Erivan ne yapacak? Soykırım iddiasından vaz geçecek mi? Gasp ettiği Azeri topraklarını geri verecek mi? Evet, sınırın açılmasını isteyen çok ülke var. Ama, Türkiye’nin kazancı ne olacak? Biz iki kardeş ülkeyiz. Dünya bir olsa da Türkiye sınırı açmamalı.’’

ABD Yönetimi, uzun bir süredir, Ankara’dan Ermenistan ile kara sınırını açmasını istiyor. Son olarak, Washington’da yapılan Abdullah Gül-Colin Powell görüşmesinde, Türk Bakan, ‘‘Ermeni meslaktaşım ile birkaç kez görüştüm ve yeni görüşmelere de hazırım. Erivan ile diplomatik ilişkiler bile kurabiliriz. Ancak, Dağlık Karabağ’daki işgal sona ermeli’’ demişti.

Yorumlar kapatıldı.