İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan: Biraz toprak veririz

Erdoğan, Harvard’daki konferansta “toprak tavizi verilecek mi” sorusunu adanın yüzde 36’sının KKTC’nin yaşam alanı olduğunu belirterek, “Belli oranda toprak verebiliriz” diye yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, dün Harvard Üniversitesi’ndeki verdiği konferansın ardından katılımcıların kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. Erdoğan, bir Türk katılımcının “Kıbrıs konusunun çözümünde adadan karşı tarafa toprak verilecek mi?” sorusuna, “Adanın şu an yüzde 36’sı KKTC’nin yaşam alanıdır. Belli bir oranda bu tür toprağı verebiliriz. Biz garantör ülke olarak tavsiye ederiz, KKTC bu yaklaşımı gösterir. Buranın çözüme kavuşturulması çok çok daha önemlidir” yanıtını verdi.

BU BİR HARİTA SORUNU

Erdoğan, Boston’da kaldığı Charles Otel’de de gazetecilerle bayramlaştı, sorularını yanıtladı. Erdoğan, “Harvard Üniversitesi’nde verdiğiniz konferansta (KKTC’de belli bir oranda toprak verebiliriz) dediniz. Bunu biraz açar mısınız?” sorusuna, şu yanıtı verdi: “Bunun yanlış anlaşılacak bir şeyi yok. Bu çalışmaların, görüşmelerin harita boyutuyla alakalı bir konu. Harita boyutuyla alakalı bir konuda, adeta istatistiki çizgiler görünümü verecek bir yapıdansa düz bir hattı oluşturabilmek için belli bir oranda, ki bu müzakereler sonucunda ortaya çıkar, toprak konusunda çözümü kolaylaştırmak için olumlu yaklaşımda bulunulabilir.” “Çözüm için gerekirse toprak verilebileceği konusunun hükümet kararı olup, olmadığı” yönündeki bir soru üzerine Erdoğan, bunların, müzakere içinde değerlendirilecek konular olduğunu belirtti.

SİYASET ÇABA GEREKTİRİR

BAŞBAKAN Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan’ın Harvard Üniversitesi’nde kamu ve siyaset öğrenimi gördüğünü hatırlatan ve “siyasete girmesine nasıl baktığını” soran gazeteciye şu yanıtını verdi: “Karizma siyasetin içinde kazanılır. Karizma dışarıdan gelerek kazanılmaz. Onun için o karizma ancak siyasi faaliyetlerin içinde bulunmayla kazanılır. Şu anda yaptığı çalışmalar bu yöndedir. Ama ailede neyin nasıl gittiğini görüyor. Onun da siyasete girme gibi bir kararı varsa, önce bu işin ilkokulundan başlamak üzere çalışmaya katılması lazım, yukarıdan zeplinle inerek değil.” Başbakan Erdoğan, daha sonra, deniz canlılarının yer aldığı akvaryumu gezdi. Erdoğan, geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirdiği ziyaret sırasında rastladığı çocuklarla da ilgilendi. Başbakan Erdoğan bugün yurda dönecek.

Yorumlar kapatıldı.