İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

akşam: Çelik´ten Ruhban Okulu´na yeşil ışık

Milli Egitim Bakanı Hüseyin Çelik, ‘Denetim ve gözetim bizim elimizde olmak şartıyla Ruhban Okulu’nun açılmaması konusunda bir sebep yoktur’ dedi. Özel Fener Rum Lisesi, kuruluşunun 550. yılı etkinliklerine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yunanistan’ın Milli Eğitim ve Dinden Sorumlu Bakanı Petros Efthimiu ve Fener Rum Patriği 1. Bartholomeos katıldı.

Etkinlikteki konuşmasına ‘Hep gemilerle Haliç’ten geçerken seyrettiğim bu muhteşem binada bulunmaktan mutluluk duyuyorum’ diye başlayan Çelik, Türkiye’de 21 tane Rumca eğitim veren okul olduğunu, ancak bunlardan bazılarının öğrencisi olmadığı için eğitim yapamadığını söyledi. Bu okullarda zaman zaman Anayasa’dan, Lozan’dan ve vakıflardan kaynaklanan problemler yaşandığını kaydeden Çelik, Heybeliada Ruhban Okulu’nun ise bugüne kadar sürüncemede kaldığını belirterek, şöyle konuştu:

‘Ortaöğretim düzeyinde bir okulun açılması halinde MEB’nin denetim ve gözetimi altında olması şartıyla, yükseköğretim kurumu açılacaksa yükseköğretim kurumlarının denetim ve gözetimi altında olmak şartıyla Heybeliada’daki okulun açılmaması için bir sebep mevcut değildir.’

Feride ÇIKIT / İSTANBUL

Yorumlar kapatıldı.