İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: AŞOTYAN GELENEKSEL TIP MERKEZİ AÇILDI

Dün Puşkin 38 adresinde bulunan ve Ermeni Ortaçağ hekimliğini ilk sağlık merkezi “Aşotyan Geleneksel Tıp Merkezi”, tıp bilimleri Dr. Aşot Aşotyan’ın yönetiminde açıldı.

Dünkü açılışa birçok üst düzey görevliler, basın mensupları ve tedavi olmuş hastalar katıldılar. Katılımcılara teşekkür eden Maraş Devlet Kırıuk ve Ortopedik Bilimsel Araştırmalar Mkz. kırık uzmanı, halk hekimi, tıp bilimleri doktoru A. Aşotyan, 20 yıldır görevine paralel olarak geleneksel hekimlikle uğraştığını, yeni açılan merkezde 20’ye yakın genç doktor-uzmanla beraber günde 20-30 hasta kabul edeceklerini söyledi. Aşotyan, merkezin, geleneksel metodlar uygulama açısından lisans almış Ermenistan’daki ilk merkez olduğunu da belirtti. Merkezin Kanada, ABD ve Rusya’yla anlaşma ve bilimsel bağları bulunmakta.

Merkezde hastalar tedavi kursu görüp iyileştikten sonra tedavi ücretini ödüyorlar. Merkezde 20’den fazla hastalığın tedavisi yapılmakta. Bunlar arasında; kadın hastalıkları, miomalar, deri hastalıkları, iç hastalıklarından böbrek, mide-bağırsak traktları, karaciğer vb. hastalıklar sayılabilinir. Merkezde tedav başarı oranı %80-90 civarında.

Merkezin uzun yıllar Madenataran’da korunan elyazmalarını incelediğini, Amir Dovlat Amasyalı, Avizena gibi otaçağ hekimlerinin elyazmalarını kullanma izni olduğunu da belirtelim.

Marieda Magaryan

Yorumlar kapatıldı.