İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Diyarbakır ve Vakıflıköy´e Ziyaret

Patrik Mesrob II Hazretleri’nin direktifiyle, geçen hafta Diyarbakır ve Vakıflıköy’deki Ermeni cemaatleri ziyaret edildi.

Ruhani Kurul Başkanı Episkopos Aram Ateşyan, 21 Ocak Çarşamba günü, akşam uçağıyla Diyarbakır’a gitti. Aram Srpazan’a Peder Kevork Çınaryan ve oğlu Sayat Çınaryan eşlik ettiler. Diyarbakır Havaalanı’nda Aram Srpazan’ı Diyarbakır Kilisemiz Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özdoğan ve cemaat temsilcileri tarafından karşılandı.

22 Ocak Perşembe günü, saat 10:30’da Surp Giragos ve Surp Huğida (Jülyet,
Jülide) yortusu vesilesiyle Diyarbakır Surp Giragos Kilisesi’nin Surp Hagop Şapeli’nde Peder Kevork Çınaryan Surp Badarak sundu. İş günü olmasına rağmen, cemaat üyeleri şapeli doldurdular ve Kutsal Sofra’dan paylarını aldılar. Törenleri yöneten ve vaaz eden Aram Srpazan, vaazinde yöredeki cemaatimize Patrik Hazretlerinin takdislerini ve İstanbul’daki cemaatimizin sevgi ve selamlarını iletti.

Törene müteakiben Aram Srpazan, Diyarbakır Kilisesi’nin onarımı ile ilgili olarak yörenin Kültür ve Turizm Müdürü Songül Göksu’yu, Diyarbakır Arkeoloji Müzesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkililerini ziyaret ederek bir dizi görüşmelerde bulundu.

23 Ocak Cuma sabahı, saat 09:00’da Aram Srpazan ve beraberindekiler şehirlerarası otobüsle Hatay’a doğru yola çıktılar ve 10 saatlik bir yolculuktan sonra İskenderun’a vardılar. Srpazan daha sonra yörenin vakıf yönetim kurulu üyeleri ile yolculuğunu sürdürerek Belen-Antakya-Samandağ yoluyla, iki saat sonra Vakıflıköy’e vardı.

24 Ocak Cumartesi sabahı, saat 10:00’da Vakıflıköy Surp Asdvadzadzin Kilisesi’nde Peder Kevork Çınaryan Surp Badarak sundu. Kiliseyi dolduran halk, Episkopos Aram Srpazan’ın vaazini dinledi ve Surp Hağortutyun aldı.
Burada da vaaz eden Episkopos Aram Srpazan halka Patrik Hazretleri’nin pederane takdis dualarını iletti.

Aynı gün, saat 23:00’te Episkopos Aram Srpazan ve beraberindekiler Adana uçağıyla yöreden ayrılarak, saat 01:00’de İstanbul’a vardılar.

Yorumlar kapatıldı.