İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Girit Adası´na Bayram Ziyareti

Ruhani Kurul Başkanı Girit Cemaatimizi Ziyaret Etti

Ruhani Kurul Başkanı Episkopos Aram Srpazan Ateşyan, Girit Adası Surp Hovhannes Garabed Ermeni Kilisesi’nin geleneksel isim yortusu kutlamalarını yönetmek üzere İraklion (eski Kandiye) şehrini ziyaret etti.

16 Ocak Cuma günü saat 15.00’te Atina üzerinden İraklion’a varan Episkopos Aram Srpazan, havaalanında kilise din görevlisi Peder Varujan Derderyan ve Jirayr Sargavak Bakırcıyan tarafından karşılandı.

Cumartesi saat 19.00’da yapılan Pazar’a Giriş (giragamudk) dualarından sonra, Episkopos Aram Srpazan Kilise Vakıf Yönetim Kurulu üyeleriyle toplantı yaparak, kendilerinden kilisedeki çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Geçen yıl yapılan seçimle göreve gelen kilise yönetim kurulu yaptıkları ve yapacakları işler hakkında bilgi sundular. Yapılan işler gerçekten sevindiriciydi. Kilise din görevlisinin lojmanı modern şekilde restore edilerek, konut olarak kullanılabilecek bir duruma getirilmişti. Bahçe içindeki tualetler ve mutfak kısmı onarılmış, kilisenin su alan çatısının izolasyon işlemi tamamlanmıştı. Yönetim Kurulu ayrıca Kilisenin iç kısmında tören giysilerinin korunduğu bölümün yenilenmesinin ise Surp Zadik Yortusu’
na kadar tamamlanacağı sözünü verdi.

Uzun yıllar bir kişinin adına açılmış olan hesapla bankada korunan kilise’
nin nakdi varlığı, İstanbul Ermeni Patrikliği’nin emriyle, seçimle görevlendirilen yeni yöneticiler tarafından devralınarak Yönetim Kurulu adıyla bankaya yatırıldığı ve hesaptan para çekilmesi gerektiği durumda ise biri başkan olmak üzere iki üyenin imzasıyla mümkün olabileceği esasının benimsenerek uygulamaya konulması memnuniyet vericiydi. Yönetim Kurulu Başkanı, Ermenistan vatandaşı olan kilise din görevlisinin sigorta edilmesi işlemleriyle ilgili resmi başvuruları yapmıştı. Yönetim Kurulu ayrıca 580 Euro olan din görevlisi maaşının da onarım çalışmaları bittikten sonra artırılacağı vaadinde bulundular. Ruhani Kurul Başkanı daha sonra Peder Varujan Derderyan’dan kilisenin ruhani işleri ve verilen dini hizmet hakkında rapor aldı.

Pazar günü Episkopos Aram Srpazan, Surp Badarak sunarak İsa Mesih’in Doğuş ve Beliriş Yortusu hakkında vaaz etti. Patrik Hazretleri’nin pederane takdis ve dualarını iletti.
Surp Badarak’tan sonra konuk Srpazan ve 30 kişilik bir davetliler grubu öğle yemeği için bir araya geldiler.

Pazartesi sabahı Atina’ya dönen Aram Srpazan geceyi Atina’da geçirdikten sonra Salı günü yurda döndü.

Foto: Aram Srpazan bir grup Giritli ile birlikte.

Yorumlar kapatıldı.