İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Sivas ve Ankara Cemaatlerimize Surp Dznunt Ziyareti

Patrik Mesrob II Hazretleri’nin direktifiyle Surp Dznunt Yortusu münasebetiyle Sivas ve Ankara cemaatlerimiz ziyaret edildi.

Kıdemli Peder Dr. Krikor Damatyan 17 Ocak Cumartesi sabahı Sivas’a vardı ve cemaatimizden Yervant Mığdısı ile Yetvart Katrancıoğlu tarafından karşılandı. Saat 11.00’de Şahin Katrancıoğlu ailesinin evinde cemaatin çoğunluğunun katılımıyla Surp Badarak sunuldu. Cemaatin tümü Surp Hağortutyun aldılar. Patrik Mesrob II Hazretleri’nin kutlamalarını, pederane takdis ve dualarını cemaate ileten Der Krikor, İsa Mesih’in doğumu ve aramızda belirişinin önemini vaaz etti. Surp Badarak’ın sonunda yapılan Su Kutsama töreniyle Rab İsa Mesih’in vaftizi anıldı. Gınkahayrlık görevini cemaatin küçük üyelerinden Ari Mığdısı üstlendi. Daha sonra müteveffa cemaat üyelerinin ruhlarının huzuru için dua edildi, şehrin Ermeni Mezarlığı ziyaret edildi. Aynı gün Episkopos Surp Vlas’ın isim gününe rastladığı için, yapılan dualarla O’nun şefaati dilendi. IV. yüzyılda Sivas episkoposu olan Aziz Vlas aynı şehirde şehit edilmiş ve mezarı uzun yıllar gerek Hristiyan ve gerek Müslüman müminler tarafından ziyaret yeri olarak kabul görmüştü. Der Krikor aynı gün saat 24.30’da Sivas’tan hareket ederek Pazar sabahı saat 7.30’da Ankara’ya vardı.

Ankara cemaatinden Karabet Sökeli tarafından karşılanan Der Krikor saat 11.00’de Sainte Therese de l’Enfant Jesus Fransız Kilisesi’nde Surp Badarak sundu. Surp Badarak’a kilise ruhanilerinden Peder John Marc da katıldı. Patrik Mesrob II Hazretleri’nin kutlamalarını, pederane takdis ve dualarını ileten Peder Krikor vaazinde Kutsal İncil’den I. Korintliler 11.4-11 ve Yuhanna 2.1-11 bölümlerini açıkladı. Sözlerinin sonunda Peder Patrice’e ve Peder John’a teşekkür etti. Barış için dua edildi. Kiliselerarası Birlik için Dua Haftası kutlamalarının önemini hatırlatan Peder Krikor, Fransız Kilisesi’nde Ermeni ritinde sunulan Surp Badarak’ta yaşanan ruhani müşareketin kiliselerin birbirlerine karşı besledikleri sevgi ve saygının bir göstergesi olduğunu hatırlattı. Yapılan dualarla Rab İsa Mesih’te uyuyan merhum Ankaralılar anıldı.

Surp Badarak’tan sonra Karabet ve Azad Sökeli ailesinin konutunda ağırlanan Der Hayr, öğleden sonra Cebeci Asri Mezarlığı’nda Ermeniler’e ayrılan bölümü ziyaretle dua etti.

Her iki ziyarette Peder Krikor her iki cemaatin katılımıyla yapılan duaların 18-19 Ocak tarihlerinde Beytlehem’de yapılan Noel Yortusu kutlamalarındaki dualarla örtüştüğünü hatırlattı. 18-19 Ocak tarihlerinin Eski Takvim’deki 5-6 Ocak tarihlerine uyduğunu belirten Peder Krikor, bu nedenle yapılan dualarla Kudüs Ermeni Kilisesi’nin Kudüs ve Beytlehem’de yaşadığı ruhani coşkuya katıldıklarını vurgulayarak, dünya barışı için dua etti ve iyi dileklerde bulundu.

Sivas ve Ankara cemaati kendilerini her zaman gözeten Ruhani Önderleri Patrik Mesob II Hazretleri’ne gösterdiği yakın ilgi için teşekkür ettiler. Peder Krikor Pazar geceyarısı İstanbul’a vardı.

Yorumlar kapatıldı.