İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Patrik Hazretleri Avrupa Komisyonu Temsilcisini Kabul Etti

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II Hazretleri, Avrupa Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen’ın denetimindeki Brüksel’deki Genişleme Genel Müdürlüğü Türkiye masasından Angela Marques de Athayde’ı 17 Ocak Cumartesi günü Kumkapı’daki Ermeni Patrikhanesi’nde kabul etti. Görüşmede Belçika Başkonsolosu Thomas Antoine ve Ermeni Patrikliği Basın Sözcüsü Av. Luiz Bakar da hazır bulundular.

Bir saat kadar süren görüşmede Türkiye’de uyum yasalarının uygulanması, dini özgürlükler ve eğitim alanlarında kaydedilen ilerlemeler ve genelde insan hakları ve demokratikleşme süreci konuları incelendi.

Gaziantep, Van ve Ankara’da temaslarını sürdürecek olan Angela Marques de Athayde, Kayseri, Diyarbakır ve Kırıkhan’daki kiliseler, Ohannes Gümüşyan Vakfı, Patrik Hazretlerinin öğretim ve din görevlileri yetiştirme konusunda Hükümet’e sunduğu öneriler gibi basında sıkça yer alan konularda güncel durum tesbitinde bulunmak istediğini ifade etti.

“Ülkemizin en kısa zamanda Avrupa Birliği’ne girmesi, yalnız Ermeni kökenli vatandaşlarımızı değil, Türkiye’deki tüm azınlıkları yakından ilgilendiriyor” ifadesini kullanan Patrik Hazretleri, “Devlet birimleri ve bu günkü Hükümet yetkilileriyle daha önce benzeri görülmeyen bir diyalog sürecinin başlamış olması, sorunlarımızın halli yönünde bizleri ümitlendirmektedir!” dedi.

Yorumlar kapatıldı.