İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Patrik Hazretleri AB Bilgi Merkezi’nin Açılışındaydı

Fotoda: Rum Patriği Bartholomeos, Büyükelçi Kretschmer, Ermeni Patriği Mesrob II.

Avrupa Birliği genişleme süreciyle ilgili olarak Türk kamuoyuna bilgi sunacak olan AB Bilgi Merkezi (ABBM), 16 Ocak Cuma günü İstanbul’da hizmete girdi.

Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği’nin yürüttüğü AB İletişim Stratejisi kapsamında kurulan Taksim’deki merkezin resmi açılışına Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Avrupa Komisyonu Başkanı Romano Prodi, Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Günter Verheugen, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Ermeni Patriği Mesrob II, Ortodoks Patriği Bartholomeos I, yerli ve yabancı diplomatlarla konuklar katıldı.

AK Başkanı Romani Prodi ve Patrik Mesrob II Hazretleri, açılıştan hemen önce tokalaşırken, 2002 Kasım ayındaki görüşmelerini anımsadılar. Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Hansjörg Kretschmer ise açılış konuşmasında Ermeni ve Rum Patriklerini açılışta görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra, iki patrik açılışı yapan heyetin yanına davet edildiler.

Büyükelçi Kretschmer ve Başkan Prodi yaptıkları konuşmalarda, İstanbul’da açılan merkezin Türk halkıyla AB’nin bir buluşma noktası olacağını, merkeze gelen ziyaretçilerin kullanıma açık 10 bilgisayarla AB ve Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği veri tabanında araştırma yapma olanağına sahip olacaklarını açıkladılar. Merkezde ayrıca, AB ve AB-Türkiye ilişkileriyle ilgili son gelişmelerin, etkinliklerin, duyuruların yer aldığı ve AB İletişim Projesi tarafından hazırlanan haftalık e-bülten “Güncel Haber”e de bilgisayarlar aracılığıyla ulaşılabilecek. Bilgi merkezinde, AB politikaları ve AB-Türkiye ilişkileriyle ilgili çeşitli yayınlar bulunacak. Kaynak kitaplar ve süreli yayınlardan merkez içinde faydalanılabilecek. Merkez, üst düzey AB temsilcilerinin katılacağı toplantı, seminer gibi etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

Avrupa Komisyonu Başkanı Romano Prodi, ilköğretim okulu, lise ve üniversite öğrencileri için merkezde düzenlenen turlarla AB’nin tarihi gelişimi, AB’yi oluşturan temel ilkeler, değerler ve Türkiye AB ilişkileri gibi konularda bilgi sunulacağını vurgulayarak, öğrencilerin ve genç kuşağın Taksim’deki AB Bilgilendirme Merkezi’nden yararlanacaklarını umduğunu belirtti.

Yorumlar kapatıldı.