İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Avrupa Komisyonu´nun Türkiye Masası´nın Temasları

Türkiye’nin değişik bölgelerinde İnsan Hakları ve Temel özgürlüklerin uygulama sürecini izlemek ve bu bağlamda incelemeler yapmak üzere yurdumuzda bulunan Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Türkiye masasından Angela Marques de Athayde 16 Ocak Cuma günü Bilgi Üniversitesi salonunda hukukçularla bir araya geldi.

Avrupa Demokrasi Ve İnsan Hakları Girişimi Türkiye sorumlusu Malin Stawe ve Avrupa Komisyonu Türkiye temsilciliğinden Meriç Özgüneş’in de hazır bulundukları yuvarlak masa toplantısına Av. Murat Cano ve Av. Fethiya Çetin ‘in yanı sıra Ermeni Patrikliği Hukuk Komisyonu üyeleri ve cemaat hukukçularımızdan Diran Bakar, Setrak Davuthan, Sebuh Aslangil ve Luiz Bakar katıldılar.

Yaklaşık dört saat süren toplantıda, Marques’in ve Stawe’in sorularını cevaplayan hukukçular, Türkiye’de uyum yasalarının uygulanması, dini özgürlükler ve eğitim alanlarında kaydedilen ilerlemeler ve genel olarak insan hakları ve demokratikleşme süreci hakkında görüşlerini belirttiler.

Samimi bir sohbet havasında gerçekleşen toplantıdan ayrılırken, İstanbul’dan sonra Gaziantep, Van ve Ankara’da temaslarını sürdüreceklerini belirten Marques ve Stawe, Türkiye’nin reformları gerçekleştirme yönündeki kararlılığını ve modernleşme yönünde attığı adımları memnuniyetle izlediklerini vurguladılar.

Yorumlar kapatıldı.