İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: AŞOT MELİK ŞAHNAZARYAN VEFAT ETTİ

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı derin bir üzüntüyle, 18 Ocak’ta, ağır bir hastalıktan sonra Küba ve Meksika Ermenistan Elçisi Aşot Melik Şahnazaryan’ın vefaatını duyurmaktadır.

1931 yılında Tiflis’te doğan ve yüksek öğretimini 1949-56 yıllarında Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstütüsü’nde tamamlayan Şahnazaryan, 1969-71’de SSCB Dışişleri Diplomasi Okulunu,1981-82’de Diplomatik Akademi Yönetici diplomatik kadrolar seminerlerine katıldı.

1960 yılından itibaren SSCB Dışişleri Bakanlığı bünyesine merkezi çalışma masalarında sorumlu görevler üstlendi. SSCB’nin yıkılmasından sonra Ermenistan Dışişeri Bakanlığında BDT ülkeleri danışmanı, Dışişleri bakanı danışmanı vd görevlerde bulundu.

1997 yılında Pan Armenia Olimpiyat Oyunları Dünya Komitesi Kurucusu ve ilk başkanı da olan Şahnazaryan aynı zamanda Ermenistan Ulusal Olimpiyat Komitesi Başkanlığı görevini de yürüttü.

2000 yılında Meksika ve Küba elçiliği görevine tayin edilen Şahnazaryan; Rusça, Fransızca, İspanyolca ve İngilizce biliyordu.

Şahnazaryan için 20 Ocak’ta saat 18:00 de Erivan, Maşdots Cad. N. 7, 10 nolu konutta Ayin-i ruhani yapılacak.

21 Ocak’ta ise Dışişleri bakanlığı, I. katında Saat 12:00-14:00 arasında mütevefaya elveda töreni ve daha sonra cenaze işlemleri yapılacak.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı /kısaltıldı/

Yorumlar kapatıldı.