İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: 2003 YILININ SONUNDA ŞÜKRAN AYİNİ DÜZENLENDİ

31 Aralık 2003 Çarşamba saat 15:30’da, İstanbul’daki Ermeni Kilisesine mensup tüm ruhaniler Kumkapı Surp Asdvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesi toplanarak Patrik Mesrob II Hazretlerinin riyaset ettiği Şükran Badarak’ında hazır bulundular.

Yüzelli kadar imanlının katıldığı, Gedikpaşa Zıvartnots ve Kumkapı Koğtan korolarının seslendirdikleri çoksesli ilahilerin eşlik ettiği görkemli törende, 2003 yılı süresince Tanrı’nın bahşettiği tüm nimetler için şükran duaları sunuldu. Badarak’tan sonraki Hokehankist duasında ise 2003’te yitirilen tüm sevdiklerimiz bir bir anıldı. Tören, 2004 yılının huzur, bereket, kalkınma getirmesi için yapılan dualarla son buldu.

Patrik Mesrob II, Badarak’ın sonunda vaaz ederek, “Hepimiz ahit çocuklarıyız, her birimiz de vaftizimizde iman, ümit, sevgi ve hizmet andı içtik, evli olanlarımız evlilik andıyla bağlılar; birçoğumuzun, doktorların, avukatların, din adamlarının içtikleri mesleki andlar vardır; her birimiz bir yandan hem iyi, bilinçli ve yasalara saygılı vatandaşlar, hem de içtiğimiz andlara sadık insanlar olarak yaşamımızı sürdürmeliyiz. Yılbaşı gibi her yeni başlangıç, kendimizi vicdan muhasebesine tabi tutmamıza, yenilenmeye, yeni bir başlangıç yapmamıza olanak sağlar. Herkese Yeni Yıl’da mutluluk, sağlık ve başarılar diliyorum” dedi.

Yorumlar kapatıldı.