İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Gençler, yeni yıla “Büyük Ev”de “Merhaba” dedi

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II Hazretleri tarafından verilen geleneksel yılbaşı resepsiyonu 28 Aralık 2003 Pazar günü Kumkapı Patriklik Kilisesi Bezciyan Salonu’nda yapıldı. Salonu tıklım tıklım dolduran gençler, organizasyon boyunca birlik ve beraberliğin, coşkunun, paylaşmanın başarılı örneklerini sergiledi.

Sabahın erken saatlerinde 100’e yakın kişinin çalışmalarıyla resepsiyona hazır hale getirilen salon saat 15.00’te doldu. Konukların, akordeon, keman ve gitar eşliğinde karşılandığı resepsiyona, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II Hazretleri ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül birlikte girdiler.

Resepsiyonun sunuculuğunu Marmara Gazetesi köşe yazarlarından ve Yaşam Radyo “Sözde Kalanlar” programı yapımcısı Hayko Bağdat baştan sona başarıyla sürdürdü. İlk sözü alan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, gençlerle birlikte yeni yıla merhaba demekten büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, gençlere yeni yıl ile ilgili iyi dileklerini iletti. Mustafa Sarıgül’ün ardından söz alan Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II Hazretleri ise, konuşmasında asırlardır ayakta duran ve son üç yılda kapsamlı bir onarımdan geçirilen “Büyük Ev”in kapılarının tüm gençlere açık olduğunun altını çizerek, Ermeni toplumunun yarınını oluşturacak gençlerin hep birlikte birçok güzel projeye imza atacaklarına inandığını söyledi.

Badriarkaran Gençlik Kolu

Yılbaşı resepsiyonunda 2004 yılında görev yapacak olan Badriarkaran Gençlik Kolu da açıklandı. Gençlik kolu üyeleri adına, bu oluşumu tanıtan bir sunum yapan Aret Vartanyan, temel amaçlarının Badriarkaran ile gençler arasında bir köprü olmak, gençlerin farklı yetenek ve artılarını bir araya getirerek ortak değerler üretmek ve mevcut oluşumlara destek olurken, cemaate uzak duran gençlere de ulaşmak olduğunu söyledi. Badriarkaran Gençlik Kolu’nun hiçbir dernek veya oluşuma alternatif olmadığının altını çizen Vartanyan, tüm dernek ve gençlik kollarına ellerinden gelen desteği vermeye ve ortak projeler geliştirmeye hazır olduklarını belirtti. Daha sonra (alfabetik sırayla) Alen Palancı, Aret Vartanyan, Arlin Şahbaz, Minas Mezadur, Sarkis Yıldırım, Juliet Sanosyan Demircioğlu ve şu anda askerlik görevini yapmakta olan Sayat Delice davetlilere tanıtıldı.

Müzik, dans ve eğlence

Konuşmaların ardından ilk olarak, dünyaca ünlü isimlere de çalmış olan Enbe Orkestrası sahne aldı. Özel ses ve ışık efektleri arasında sahne alan grup, gençlere farklı müzik tarzlarında başarılı bir performans sergiledi. Patlamış mısır, nostalji ve pamuk şeker standlarına gençler yoğun ilgi gösterirken, Enbe orkestrasından sonra sahne alan solist Bartev ve Arakast orkestrası gençleri coşturdu. 200-300 kişilik halay zincirlerinin oluştuğu salonda, Bartev’in ardından DJ Sevan’ın eşliğinde pop müzik ve club ritmlerinde dans ve eğlenceye devam edildi. Saat 18.00’de sona eren resepsiyonda özel olarak hazırlanan anı defterine düşüncelerini yazarak ayrılan gençlere Badriarkaran tarafından hazırlanan ajandalar armağan edildi. Ayrıca, organizasyon sırasında yapılan çekilişlerde hediye kazanan şanslı gençler de salondan ayrılırken armağanlarını aldılar.

Yorumlar kapatıldı.