İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Yeşilköy Kilisemiz´de Ayin ve Sevgi Sofrası

Yeşilköy Surp Sdepanos Ermeni Kilisesi ve Okulu Vakfı’nın düzenlediği ruhani ve sosyal etkinlikler 21 Aralık Pazar günü Patrik Mesrob II Hazretlerinin riyasetinde gerçekleşti.

İmanlılarla dolmuş olan kilisedeki Surp Badarak törenini Rahip Tatul Anuşyan yönetirken, kutsal sofraya Vahram Sargavak Lüleciyan, Haçig Sargavak Sarılı ve sekiz kadar okuyucu hizmet ettiler.

Patrik Hazretleri törenin sonuna doğru konuştuğu vaazde Kutsal Doğuş Yortusuna (Surp Dznunt’a) hazırlık dönemi olan Hisnag’ın 5’inci Pazarı olduğunu söyledi ve konuşmasını İbraniler’e yazılan mektuptaki “Oğul olduğu halde, çektiği acılardan söz dinlemeyi öğrendi.” (İbr. 5:8) sözü üzerine kurdu. Patriğimiz, ayrıca Rab İsa Mesih’in anlattığı bir benzetmeyi de açıkladı. «Biri Ferisi, öbürü vergi görevlisi iki kişi dua etmek üzere tapınağa çıkmış. Ferisi ayakta dikilip kendi kendine şöyle dua etmiş: `Tanrım, diğer insanlar gibi soyguncu, hak yiyici ve zina edici olmadığım için, hatta şu vergi görevlisi gibi olmadığım için sana şükrederim. Haftada iki gün oruç tutuyor, bütün kazancımın ondalığını veriyorum.’«Vergi görevlisi ise uzakta durmuş, gözlerini göğe doğru kaldırmak bile istemiyor, ancak göğsünü döverek, `Tanrım, ben günahkâra merhamet et’ diyormuş. «Size şunu söyleyeyim, Ferisi’den çok, bu adam aklanmış olarak evine dönmüş. Çünkü kendini yücelten herkes alçaltılacak, kendini alçaltan ise yüceltilecektir» (Luka 18:9-14). Patrik Hazretleri bu benzetmeyi yorumladıktan sonra, kilisede toplanmış olan halkı alçakgönüllü olmaya davet etti.

Vaazın sonunda Yeşilköy Ermeni İlköğretim Okulu’ndan da söz eden Patrik Hazretleri, “Her açıdan o kadar güzel bir okul ki, bu semtteki cemaat üyelerinin çocuklarını bu okula göndermemek için bir mazeret bulamayacakları ortada” dedi.

Okulun salonunda saat 13:00’te başlayan sevgi sofrasına katılım da bir hayli yüksek oldu. Birbuçuk saat gibi kısa bir süre içinde, bir yandan öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan kültürel bir program sahnelendi, bir yandan da okulun 2003-2004 yılı bütçe açığı başarıyla kapatıldı. Patrik Hazretleri, kapanış konuşmasında Habip Özfırıncı başkanlığındaki Vakıf Yönetim Kurulu’nu ve Müdire Ani Yeramyan idaresindeki öğretmenleri başarılarından dolayı takdir ve tebrik etti.

 

Yorumlar kapatıldı.