İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN VE AZERBAYCAN DEVLET BAŞKANLARI ROBERT KOÇARYAN VE İLHAM ALİYEV’İN İLK BULUŞMASI CENEVRE’DE GERÇEKLEŞTİ

Bugün İsviçre’nin Cenevre kentinde Bilgi Toplumu Dünya Zircesi’ne katılan Ermenistan ve Azerbaycan Devlet Başkanları Robert Koçaryan ve İlham Aliyev’in ilk buluşmaları gerçekleşti. Görüşmenin başlangıcında AGİK Minsk Grubu Eşbaşkanları da yer alırken, daha sonra iki ülke lideri diyaloglarını yanlız sürdürdüler.

Koçaryan ve Aliyev 1.5 saat süren görüşmelerinden sonra , basına görüşmeye ilşkin belli ayruntıları açıkladılar. İki ülke lideri, oluşan yeni koşullarda müzakere sürecini değerlendirmeye çalıştılar. Ermenistan devlet başkanı; görüşmenin dürüst ortamda geçtiğini vurguladı ve memnuniyetini ifade etti. Koçaryan sorunun çözümüne ilşkin planların değerlendirilmediğini, fikir teatisinde bulunduklarını ifade etti.

İ.Aliyev R. Koçaryan’la daha önceden varolan konuları değerlendirdiklerini vurguladı ve buluşmanın gerçekleşmesinin olumlu olduğunu vu bunda devamlılık unsuru olduğunu vurguladı. Aliyev’e göre her iki başkan da sorunun çözümüne ulaşmak için dürüst gayret içindeler.

Dışişleri bakanı Vartan Oskanyan, gazetecilerle yaptığı sohbette, Ermenistan ve Azerbaycan devlet başkanlarının tam bir müzakere değil, fikir teatisinde bulunduklarını söyledi. Ermenistan Dışişleri Bakanı’nın sözleriyle, Ermeni tarafı için, İlham Aliyev’in müzakerelere kesilen noktadan devam etmeye hazır olup olmadığı önemliydi.

Cenevre, 11 Aralık, Armenpress

Yorumlar kapatıldı.