İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: DÜNYA BANKASI DESTEĞİNİ DEVAM ETTİRME SÖZÜ VERİYOR

Dünya Bankası Müdürler Kurulu’nun 7 üyesi, Avrupa ve Merkezi Asya ülkelerine yaptıkları ziyaret çerçevesinde Erivan’ı ziyaret ettiler. Müdürler Ermenistan’a gelmeden önce Bosna-Hersek’i,Sırbistan’ı, ve Kosovayı ziyaret ettiler. Erivan’dan ise bugün Bakü’ye hareket edecekler.

Dün basınla yaptıkları görüşmede, Müdürler Kurulu’nun yapısına ilişkin bilgi veren Yahya Alyahyan (Sudi Arabistan) kurulun 24 üyeden oluştuğunu ve bunların 182 ülkeyi temsil ettiğini söyledi. Her bir müdürün 2 yıl bu görevde kaldığını ve benzeri ziyaret heyetlerinde 6-8 müdürün yer aldığını belirtti. Ermenistan’daki gelişmelerden etkilendiklerini söyleyen DB temsilcisi, özellikle yüksek ekonomik büyüme hızından memnuniyetlerini ifade etti. Fakirlikle Mücadele Stratejik Programı (FMSP) , Yargı Sistemindeki Reform süreci, Yolsuzlukla Mücadele Programının varlığına ilişkin de memnuniyetlerini ifade eden Alyahyan DB’nin Ermenistan’ın gelişimine destek olmaya devam edeceğini de kaydetti.

Ermenistan’daki DB temsilcisi Roger Robinson ise, önümüzdeki 4 yıllık süreyi kapsayan, Ermenistan’a Destek Stratejik Programı üzerinde çalıştıklarını ve programın 2004’den itibaren işlerliğe kavuşacağını söyledi. DB yardımlarının esasta FMSP, eğitim ve sağlık alanlarında olacağı da belirtildi.

Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru hattı inşaatı ve DB’nın bu projeye katılımına ilişkin olarak sorulan soruya, DB yetkilileri projenin özel bir teşebbüs olduğunu ve DB’nın projeye sonradan katıldığını, problemli bölgelerde benzeri projelere katılırken DB’nin herhangi bir tarafı tutmadığını söylediler. DB yetkilileri; siyasi, ekonomik ve çevre sorunlarını çözmüş benzeri projeleri desteklemeye hazır olduklarını ifade ettiler.

Ara Mardirosyan

Yorumlar kapatıldı.