İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: Müslüman, Hıristiyan ve Musevi temsilcileri barış için dua etti

Antalya’nın Kale (Demre) ilçesinde düzenlenen 3. Noel Baba Şenlikleri çerçevesinde Aya Nikola (Noel Baba) Kilisesi’nde 3 dinin ve bazı mezheplerin temsilcileri barış duası okudu.

Turizm Bakanlığı ile Noel Baba Vakfı tarafından düzenlenen Barış Duası’nda din temsilcileri İstanbul ve dünyadaki terörü lanetlerken, dünya barışı için de birlikte dua etti. Törende din temsilcileri daha sonra ellerindeki güvercinleri uçurarak dünyaya barış getirmesi dileğinde bulundu. İslam dini adına Finike Müftüsü Rıza Demirciler, Musevi Hahamlığı adına Harry Ojalua, Türkiye Katolikleri adına Vatikan Temsilcisi Roberto Ferrari, Antalya Alman Katolik Kilisesi rahibi Reiner Korten, Bulgar Ortodoks Kilisesi temsilcisi Dimiter Petreu, Evangelis Kilisesi’nden Auqel Todorof barış duasını okudu.

Finike Müftüsü Rıza Demirciler, barış duasına Fatiha Suresi ile başladı. Demirciler, dinler arası barışın temin edilip dünya barışına erişilmesini dilerken, insanların kinden, nefretten, şiddet ve kavgadan uzak durmalarını, sevgi ve hoşgörülü olmalarını ve birbirlerini kabullenmelerini istedi. Barış Duası’nda Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Selami Karaibrahimgil ile Yunanistan Turizm Genel Müdürü Kostas Katsiginni de hazır bulundu. Daha sonra söz alan Kostas Katsiginni, Yunanistan ile Türkiye Turizm bakanlıkları arasında son yıllarda iyi bir işbirliği oluştuğunu vurgulayarak, Yunan turistlerin özellikle kültür turlarına ilgi gösterdiklerini anlattı. Barış duasından sonra Avusturya’nın Styermark şehrinden gelen orkestra konser verdi. Demre Kaymakamlığı’nca kilise önünde düzenlenen kermeste, yabancı konuklara yiyecek dağıtıldı. Fatih Yılmaz, Antalya

Yorumlar kapatıldı.