İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Yukarı Karabağ sorununda çözüm çalışmaları

5 Aralık 2003— Fransız eşbaşkan Jacoulen’in, çözüm için uygun koşulların oluştuğunu ve kötümserliğe gerek olmadığını söylemesi üzerine Abiyev, “Kötümser değil, gerçekçi olduğunu” belirtti.

Abiyev, sorunun çözümünde arabuluculuk üstlenen AGİT Minsk Grubu eşbaşkanları ABD’li Rudolf Perina, Fransız Henry Jacoulen, Rus Yuri Merzlakov’u kabulünde yaptığı açıklamada, BM’nin bu konuda aldığı kararların uygulanmaması ve Ermenistan’dan uluslararası hukuk kurallarına uyması istenmemesi halinde bir sonuç beklemenin anlamsız olduğunu vurgulayarak, Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan’ın saldırgan devlet olarak tanınması gerektiğini bildirdi.

“Sorun Ermeni silahlı kuvvetlerinin, işgal edilen topraklardan koşulsuz çıkmasını talep eden BM kararına uyulduktan sonra çözülmüş olur” diyen Abiyev, soruna “çifte standart” uygulandığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Ermenistan’a silah ve askeri malzeme gönderilmesi hala sona ermedi.

Bu silah ve malzemelerin önemli bölümü Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarına yerleştiriliyor. Sonuçta Ermenistan görüşmelerde tutumunu sertleştiriyor. Bu, çözüm sürecini olumsuz etkiliyor.”

Eşbaşkanlar ise uluslararası toplumun elindeki tüm olanakları kullanarak, sorunun çözüm sürecinde bir an önce ilerleme sağlayabileceklerini umduklarını dile getirdiler.

Yorumlar kapatıldı.