İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

akşam: ERMENİSTAN stratejik ortak

Gürcistan’daki Ulusal Hareket’in lideri ve cumhurbaşkanlığının tek adayı Mihail Saakaşvili, Ermeni devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, soyunda Ermenilik olmadığı için üzgün olduğunu söyledi.

‘Maalesef soyumda Ermenilik yok’ diyen Saakaşvili, ‘Ermenistan, en önemli stratejik ortağımızdır ve bu ülkeye yönelik bir politika izlemeliyiz’ dedi.

Saakaşvili, Ermenistan ile ilişkileri geliştirmenin hayati önem taşıdığını belirterek, bu ülke ile bağlarının birincil öncelikte olduğunu, başarılı ve zengin bir Ermenistan’ın Gürcistan’ın başarısının teminatı olacağını belirtti.

Ermeni ordusunu her zaman takdir ettiğini söyleyen Saakaşvili, bu ordunun Sovyet ordusundan daha iyi bir yapılanma içinde olduğu görüşünü savundu. Gürcistan’ın devrik lideri Eduard Şevardnadze’yi de eleştiren Saakaşvili, eski cumhurbaşkanının iktidarı elinde tutamayacağını anladığı için etnik ayrımcılıktan yararlanmaya çalıştığını ileri sürdü.

‘Ölün diyemeyiz’

Ahılkelek’teki Rus üssünün boşaltılması durumunda bölgedeki Ermeni nüfusun gelir kaynaklarının önemli ölçüde azalacağını ifade eden Saakaşvili, ”Bu insanlara, (Rusya ile İstanbul anlaşmasını imzaladık, bu nedenle onlar buradan çıkmalıdır. Siz de açlıktan ölün) diyemeyiz’ dedi.

Saakaşvili, Ermenistan’a karşı uygulanan kara ve (Karadeniz bağlantılı) denizyolu ulaşımında yüksek vergilerin cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra düşürüleceğini kaydetti.

Yorumlar kapatıldı.