İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: UEFA Türkiye’de maç oynatmıyor

25 Kasım 2003— UEFA, geçen hafta İstanbul’da yaşanan terör saldırıları nedeniyle Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Galatasaray ve Beşiktaş’ın İstanbul’da yapacağı maçları tarafsız sahaya aldı. UEFA ayrıca daha önce Türkiye’de yapılacağını açıkladığı Maccabi Haifa-Valencia UEFA Kupası maçının da başka bir ülkede oynanmasına karar verdi.

UEFA’nın yayınladığı bildiride, yaşanan trajik olaylar sonrası ülke hükümetlerinin görüşünü alındığı ve Türkiye’nin verdiği devlet güvencesinin de değerlendirildiği belirtildi.

UEFA, güvenlik açısından 2 Aralık’ta oynanacak Galatasaray-Juventus ve 9 Aralık’ta oynanacak Beşiktaş-Chelsea maçlarının Türkiye dışında bir sahada oynanmasına karar verdi.

UEFA Genel Sekreteri Gerarrd Aigner, “Türkiye’nin güvenlik açısından içinde bulunduğu belirsiz ortamı göz önüne alarak maçları Türkiye dışına taşımayı uygun bulduk” diye konuştu.

UEFA, 2 Aralık’ta İzmir’de oynanması gereken Maccabi Haifa-Valencia maçını da bir başka ülkeye aldığını açıkladı.

KULÜPLER HAREKETE GEÇTİ

UEFA’nın Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray ve Beşiktaş’ın kendi sahasında yapması gereken maçları tarafsız sahaya alma kararı, her iki kulübün yöneticilerini harekete geçirdi.

Beşiktaş Kulübü İletişim Komitesi Başkanı Mete Düren, kendi sahalarında yapmaları gereken Chelsea maçının İstanbul’da oynanması için yapılması gereken birşey olursa, girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Düren, gruptaki son ve önemli maçı Chelsea ile oynayacaklarını vurgulayarak, “Bu maçımızı da İstanbul’da oynamamız gerekiyordu. Biz yaşanan olaylar sonrası bunu arzu ediyorduk. Bunun için de zaten gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağını düşünüyorduk. Chelsea maçı bizim için çok önemli. Sonuçlandırabileceğimiz birşey olursa, kendi sahamızda Chelsea maçını yapmak için UEFA nezdinde gerekli girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.

GALATASARAYLI YÖNETİCİLER TOPLANACAK

Şampiyonlar Ligi’nde yine kendi sahasında Juventus ile yapması gereken maçın tarafsız sahaya alınması nedeniyle Galatasaraylı yöneticilerin Çarşamba günü bir toplantı yapacağı açıklandı.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı ve Basın Sözcüsü Ali Dürüst, kendilerine henüz resmi tebligatın ulaşmadığını vurgulayarak, “Resmi tebligat geldikten sonra bir toplantı gerçekleştireceğiz. Bu toplantı sonrası da gerekli açıklamaları yapacağız” dedi.

ATALAY: KARAR KABUL EDİLEMEZ

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, UEFA’nın Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray ve Beşiktaş’ın kendi sahasında yapması gereken maçları tarafsız sahaya alma kararıyla ilgili olarak “Böyle bir kararı kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

Atalay yaptığı açıklamada, UEFA’nın verdiği kararın iptali için hükümetin de girişimlerde bulanacağını belirterek, “Hükümetimiz, İngiltere ve İtalya hükümetlerine diplomatik sitemde bulunacak. Saldırılarda hedef İngiltere idi, mağdur edilen Türkiye oldu. Ama şu bir gerçek ki UEFA’nın kararında İngiliz Hükümeti’nin tavrı etkili oldu. İtalya ve İngiliz hükümetleri ile görüşerek, net bir şekilde yanımızda olmalarını isteyeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.