İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ABD İLE NORMAL İLİŞKİLER KURMA YOLUNDA

Ermeni-Amerikan Ekonomik İşbirliği Çalışma Grubu (EAEİÇG) 7. Toplantısına yönelik dün yapılan basın toplantısına, ABD elçisi John Ordway, Ermenistan’ın DTÖ (WTO) üyeliğinin büyük bir kazanım olduğunu, ABD’nin bunu kutlayıp desteklediğini söyledi. Kongrenin Ermenistan’ı, Jackson-Venice yasasının uygulandığı ülkeler listesinden çıkarmasını desteklediklerini de belirten Ordway, “böylece normal ticari ilişkiler kurna yolu açılır” dedi. Ordway, 4-5 Kasım’da Washington’da yapılan Ermeni-Amerikan İkili ekonomik işbirliğine ilişkin meselelerin değerlendirildiği toplantıya ilişkin özet bilgi verdi.

Yolsuzlukla mücadele, ekonomik gelişim alanında Amerikan teknik yardımı, hukuk, dünya ticareti ve enerji alanında konuların değerlendirildiği EAEİÇG 7. toplantısında her iki ülke hükümetleri, yapılacak işlemler için proje taslağı hazırladılar. Yükümlülüklerin yer aldığı taslağın son şekline, 2004 yılı başında yapılacak değerlendirmelerden sonra karar verilecek.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ordway, Ermenistan ve Azerbaycan’daki başkanlık seçimlerinden ötürü hayal kırıklığına uğradıklarını, Gürcistan’da yapılan Meclis Seçim sonuçlarına ilişkinse, son yargının henüz verilmediğini söyledi. ABD ve Rusya’nın Ermenistan’a destek olmaya ilişkin fikir ayrılıklarına sahip olmadıklarını ve ortak çıkarlara sahip olduklarını belirten elçi, Ermenistan’a yapılacak Amerikan yardımlarının sahasının gelişmesi önünde; Karabağ ve Ulaşım sorunları olduğunu kaydetti. Yeni yapılmakta olan ABD elçiliğine ilişkin olarak, ABD’ye hiçbir ülkede bu kadar büyük alan tahsis edilmediğini de kaydeden elçi, bunun, yerin eğimli olmasından kaynaklandığını ve buraya başka bir bina yapılamıyacağını söyledi.

Ruzan Boğosyan /kısaltıldı/

Yorumlar kapatıldı.