İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

milliyet: İstanbul’da şiddetli patlamalar!.. Neve Şalom´a bombalı saldırı

İstanbul Neve Şalom Sinegogu ve Osmanbey’de saat 09:30’da eşzamanlı olarak çok şiddetli iki patlama oldu. İtfaiye, patlamalarda ilk belirlemelere göre 11 kişinin parçalanarak öldüğünü açıkladı. Yaralı sayısı ise 100’ü aşıyor . Yaralıların önemli bölümünün durumlarının çok ağır olduğu bildiriliyor.

İlk bilgilere göre, Neve Şalom sinegogu önünde bir araçta patlayan bomba ile yerde 4-5 metre derinliğinde bir çukur oluştu. Patlamanın şiddeti ile sinegogun ön duvarı çöktü. Çevredeki binaların duvarları çatladı, karşı binalarda yataklarında yatanlar bile patlama nedeniyle yaralandı. Yaklaşık 100 metrelik bir mesafede savaş görüntüleri oluştu.

Polis telsizlerinden ‘hastanelerde yer kalmadı, buraya yaralı getirmeyin’ diye anonslar yapılıyor. Şişli Etfal hastanesinde yer kalmadığı için gelen yaralıların bir bölümüne hastane bahçesinde ilk müdahale yapılıyor. Patlama nedeniyle kanlar içinde kalan bazı yaralılar, hastanede müdahale edecek doktor kalmadığı için taksiye binip başka hastanelere gitmeye çalışıyor.

Osmanbey Süleyman Naci Sokak üzerinde vergi dairesinin yakınında meydana gelen patlamada ise çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. Bir binanın dördüncü katında meydana geldiği sanılan patlama sonucu sokağın iki yanında bulunan binalarda ve araçlarda büyük hasar meydana geldi. Patlama sonrasında çıkan yangın da itfaiye tarafından kısa sürede söndürüldü. Olay yerine itfaiye ve ambulanslar sevk edilirken, yaralılar ise hastanelere götürülüyor. Patlamanın şiddeti nedeniyle Bomanti’den itibaren bölgede sağlam pencere kalmadı. Bazı binaların çatılarının çöktüğü gözlendi.

Şişli’de de çok sayıda ölü olduğu öne sürülüyor ancak ölü sayısı hakkında henüz rismi bir bilgi açıklanmadı.

NEVE ŞALOM SİNEGOGU

Beyoğlu Büyük Hendek ile Kuledibi caddelerinin birleştiği yerde, Neve Şalom Sinegogu önünde saat 09.30 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Cadde boyunca 50 kadar dükkan ile yaklaşık 30 araç da hasar gördü.

İki patlama arasında ilişki bulunup bulunmadığı henüz bilinmiyor ancak patlamalar eşzamanlı olarak meydana geldi.

Yorumlar kapatıldı.