İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Ermenistan Eğitim Bakanı Patrikhane´yi Ziyaret Etti

Ermenistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanı Sergo Yeritsyan, 13 Kasım Perşembe günü Türkiye Ermenileri Patrikliği’ni ziyaret etti. Yunanistan’daki uluslar arası bir toplantıdan Ermenistan’a dönerken bir günlüğüne İstanbul’a uğrayan Bakan Yeritsyan, öğleye kadar Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi’ ni gezdikten sonra, saat 12:00’de Kumkapı’ya geldi ve Patrik Mesrob II Hazretleri tarafından makam odasında kabul edildi.

Konuk Bakan özellikle İstanbul’daki Ermeni azınlık okullarının durumuyla, Ermeni cemaatinin dil ve din öğretmenlerinin eğitimi konusuyla ilgilendi.

Patrik Hazretleri, tüm Ermeni azınlık okullarında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın öngördüğü tedrisatın uygulandığını, ek olarak da Ermenice ve Din Bilgisi derslerinin verildiğini ifade etti. Ermeni cemaatinin İstanbul’ da 17 azınlık okulu bulunduğunu söyleyen Patrik Hazretleri, şehir dışında yaşayan Ermeniler içinse özel azınlık okulları bulunmadığını belirtti. Türkiye’de yaşayan her üç Ermeni Hristiyan çocuktan sadece biri Ermeni azınlık okuluna gidebiliyor. Azınlık okullarında ders veren dil ve din öğretmenlerini hazırlamak üzere üniversite düzeyinde eğitim verecek bir yüksek okul halen bulunmuyor. Patrik Hazretleri ise gerek okullardaki öğretmen, gerekse kiliselerdeki din görevlisi açığını kapatmak için İstanbul ‘daki bir üniversite bünyesinde açılacak bir kürsünün yararlı olacağını düşünüyor.

Konuk Bakan daha sonra Patrikhane binasını gezdi, şeref defterini imzaladı ve Surp Asdvadzadzin Patriklik Kilisesi’nde mum yakıp dua ettikten sonra Patrikhane’den ayrıldı.

Görüşmede Ruhani Kurul Başkanı Episkopos Aram Ateşyan, Patrik Hazretlerinin danışmanlarından Krikor Döşemeciyan ve Luiz Bakar, Ermenistan’ın Karadeniz Ekonomik İşbirliği nezdindeki temsilcisi Arsen Avakyan, Hayk Sargavak Azaryan ve Konuk Bakan’ın yardımcıları hazır bulundular.

Yorumlar kapatıldı.