İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: “Türkiye´nin Birikimi Aslında Yeterli´´

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün desteğiyle ve Başkan yardımcısı Vazken Barın’ın nezaretinde boyanan ve çehresi yenilenen Feriköy Srpots Vartanants Kilisesi’nin cemaati olağanüstü kalabalık bir toplantıyla Belediye’ye teşekkür etti.

7 Kasım Cuma günü saat 10:30’da Feriköy Kilisesi’ne varan Patrik Mesrob II Hazretleri, kilise çanlarının coşkulu sesleri eşliğinde Rahip Zakeos Ohanyan ve Rober Küçükaltunyan başkanlığındaki Feriköy Kilisesi Vakfı üyeleri tarafından karşılandı. Yöneticilerden ve Belediye Başkan yardımcısı Vazken Barın’dan gerçekleştirilen onarım hakkında bilgi edinen Patrik Hazretleri, daha sonra Mustafa Sarıgül’le birlikte kiliseye geçti.

Kilise Kadın Kolu üyeleri tarafından Belediye Başkanına ve yardımcısına birer buket çiçek hediye edildikten sonra, önce Mustafa Sarıgül, sonra da Patrik Hazretleri kiliseyi dolduran kalabalığı selamlayarak birer konuşma yaptılar.

Konuşmasında Feriköy-Şişli bölgesinde oturan Ermeni cemaati adına Belediye Başkanı’na teşekkür eden Patrik Hazretleri şöyle dedi:

“Bu kilisenin cemaatimiz için önemi büyüktür. Bu bölgede çok sayıda kilise üyemiz yaşamaktadır. Bu vakıf cemaatin en kalabalık nüfuslu kesimine hitab etmekte, en iyi ilköğretim okullarımızdan birini ayakta tutmaktadır. Dolayısıyle, bu vakfın binalarını böyle yenilenmiş, onarılmış halde görmek bana mutluluk veriyor.

Müslümanlar’ın mübarek Ramazan ayındayız, ve Müslüman bir yönetici Ermeni Hristiyan vatandaşların vakıf binasını yeniliyor ve bugün kiliseyi ziyaret ediyor. Bu engin bir hoşgörü örneğidir, herkese ibrettir. Çok eskiden, Osmanlı İmparatorluğu’nda esasen var olan cemaatlerarası ahenk, ne yazık ki uzun süredir halk bazında var olmakla beraber, kamu alanında kesintiye uğramıştı. Son on yıldır, önce cemaatlerarası temaslar başladı, sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’nın önderliğinde dinlerarası diyalog çalışmalarına ivme kazandırıldı, bugünlerde ise dini reislerin birlikteliğine sık sık tanık olmak mümkün. Bu hayırlı bir gelişmedir.

Bakın, Avrupa bugün AB’ye katılmak isteyen ülkelere kriterlerden bahsediyor, ilerleme raporlarıyla bazı uyarılarda bulunuyor. Halbuki, mevzubahis birikim Türkiye’de zaten mevcuttur. Olmaz mı? Türkiye, zamanında üç kıta üzerinde imparatorluk olmuş, çok uzun bir devlet tecrübesi var, işte Cumhuriyet’in 80 ‘inci yılını idrak ediyoruz.

Başkalarının uyarılarına meydan vermemek lazım. Başkalarının bu ülkeye ders verdiği bir durum yaratılmamalı. Neden? Çünkü o birikim Türkiye’de zaten var. Uygulamak gerek. Belediye Başkanımız bunu kendi alanında yaşama geçiriyor işte. Yürekten teşekkür ediyor, kendisine hayır duaları ediyoruz.”

Kilisedeki kısa tören, daha sonra Patrik Hazretlerinin başkanlığında hep birlikte söylenen Rab’bın Duası ile sona erdi.

Yorumlar kapatıldı.