İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Alman Büyükelçisi´nden Nezaket Ziyareti

Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Ankara nezdindeki yeni büyükelçisi Dr Wolf-Ruthart Born, 8 Kasım Cumartesi sabahı saat 09:00’da Ermeni Patrikliği’ ne bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Büyükelçi Born ve eşini makam odasında kabul eden Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, konuklarına Türkiye’deki görevleri süresince başarı, sağlık ve mutluluk diledi.

Büyükelçi Born, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne uyum sürecindeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, bu bağlamda uyum yasalarının uygulanmasının kendilerini yakından ilgilendirdiğini ve Türkiye’deki Ermeniler hakkında ilk elden bilgi edinmeyi arzuladıklarını ifade etti.

Ermeni Patrikliği’nin tarihini özetledikten sonra Türkiye’deki bugünkü Ermeniler ve cemaat kurumları hakkında Büyükelçi Born’a bilgi aktaran Patrik Hazretleri, herhangi bir ülkedeki azınlıklar gibi Türkiye Ermenileri için de en yaşamsal kurumların kilise ve okulların olduğunu, bunları ayakta tutmak içinse yeni öğretmenler ve din görevlileri yetiştirmek gerektiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in 2004 yılının AB uyum yasaları için uygulama yılı olacağını söylediklerini hatırlatan Patrik Hazretleri şöyle konuştu: “Ümitle bekliyoruz. Biz bunları ülkenin iç işleri olarak görüyoruz. 80 yıllık Cumhuriyet’in artık olgunlaştığına, mevzuatı güncelleştirme konusuna duyarlılık gösterildiğine inanıyoruz.”

Yorumlar kapatıldı.