İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Fener Patrikhanesi’ne ‘Yeni Roma’ davası

İzmir Bağımsız Protestan Kilisesi, Fener Rum Patriği Bartholomeos hakkında, patrikhanenin internet sitesinde İstanbul yerine “Yeni Roma” ve “Konstantinopolis” ifadelerini kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

4 Kasım 2003— Savcılık da bilişim suçları kapsamında dava açtı.

İzmir Bağımsız Protestan Kilisesi, Fener Rum Patriği Bartholomeos hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Patrikhanenin İnternet sitesinde İstanbul yerine “Yeni Roma” ve “Konstantinopolis” ifadeleri kullandığı gerekçesiyle yapılan başvuru üzerine Başsavcılık, bilişim suçları kapsamında dava açtı.

Ancak savcılık davayı Fener Rum Patrikhanesi’nin, Bulgar Ortodoksların ibadetlerini engellendiği gerekçesiyle açılan başka bir davayla birleştirme kararı aldı. İzmir Protestan Cemaatinin Temsilcisi Ayhan Dügeroğlu iki davanın birleştirilmesine karşı çıktı:

“Bu iki dava birbiriyle birleştirilemez. İkisi farklı konulardır. Birinde kilise içinde yapılmış haksızlıkla ilgili dava açılmıştır, diğer taraftan TC yasalarına göre yasal olarak bir suç unsuru ise bu başka dava konusudur. Birleştirilmesi mantıksızdır.”

Fener Rum Patriği Bartholomeos hakkında açılan dava, Fatih İkinci Sulh Ceza mahkemesinde görülmeye başlandı.

Yorumlar kapatıldı.