İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: DİN EĞİTİMİNE BAŞLANGIÇ

Geçen yıl Ermenistan hükümeti ve Ermeni Apostolik kilisesi arasında yapılan anlaşma gereği, devlet okullarının IV-VIII sınıflarının eğitim programına Ermeni Kilise Tarihi Dersleri okutulması kararaı alındı.

Alınan karar sonucunda, Eğitim-Bilim Bakanlığı ve Ermeni Apostolik Kilisesi işbirliği ve Luiz Simon-Manukyan’ın finansörlüğünde 4,5,6,7. sınıfların “Ermeni Kilise tarihi”öğrenci, 4 ve 5. sınıflar öğretmen rehber kitapları yayımlandı. Ders kitabı dini propaganda amacı taşımıyor, Ermeni Kilisesinin tarihi yanısıra, diğer dinler hakkında tanıtıcı bilgi ve ulusal gelenekteki yeri hakkında bilgi veriyor.

Kitapların tanıtımı Pazartesi akşam Az. Eçmiadzin kabul salonu’nda yapıldı. Kabulde Başpatrik, eski ve yeni Eğitim bakanları, kitabın hazırlanmasına katkısı olanlar ve diğer yetkililer de katıldı.

Başpatrik, burada yaptığı bir açıklamayla, ABD’li Jirayr ve Hasmik Gabrielyan çiftinin, en iyi Din Dersi öğretmenine 5.000 $ verceklerini duyurdu. Bu seçim Eğitim-Bilim bakanlığı organizatörlüğünde yapılacak.

Melanya Badalyan

Yorumlar kapatıldı.