İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: DUDUĞUN NAMELERİ

Cuma, 31 ekim’de Tekeyan Kültür Merkezi’nde (TKM), dünyaca tanınmış duduk sanatçısı Civan Kasbaryan’ın 70. yaş günü kutlandı. TKM başkanı Ruben Mirzahanyan, Kasbaryan’ı “Pırlanta taşlı Ararat” madalyonuyla onurlandırdı. Bu madalyon, hangi milletten olursa olsun, ermeni ulusunun yapılanmasına,kültür ve bilimine katkıda bulunan kişilere verilmekte. Ermenistan TKM tarafından verilen madalyonla onurlandırılanlar arasında, Büyük Britanya Lordlar Kamarası bşk. Yrd. Barones Cox’a ve Erm. Bilimler akademisi Bşk. Fadey Sargsyan gibi isimler de bulunuyor. Mirzahanyan; Markar Markaryan, Levon Madoyan ve Vaçe Hovsepyan gibi duduk ustalarının sanatının devamcısı olan ve duduğun uluslararası ölçekte tanınmasını sağlayarak ermeni müzik sanatını uluslararası arenada temsil eden kasbaryan’ın bu ödülü çoktan almayı hak ettiğini de belirti.

Kasbaryan, bilindiği gibi, 6 uluslararası ödül sahibi, müzik Oscar’ı kabul edilen “Vomex-2002” ödülü, “Ermenistan halk sanatçısı”, Erivan Onursal vatandaşı, Movses Horenatsi nişanı ve daha sayısız birçok ödül ve çişanların sahibidir.

Geceya katılanlar arasında, tanınmış şarkıcı Flora Mardirosyan (ABD’den), Kasbaryan’la beraber birçok konsere katıldığını, onun sadece ermeniler için değil, yabancılar için de sanatıyla etkili bir insan olduğunu, Ermeni aydınları adına Armen Hovannesyan, şarkıcı Mkrtiç Mkrtiçyan, şvi ustası Mher Mnatsakanyan da ustayı yücelten konuşmalar yaptılar.

Kasbaryan, ilk defa 1946 yılında Yervant Kasbaryan yönettiği Müzik grubunda profesyonel sahneye çıktı. Ancak ilk konseri daha 1941 yılındaydı ve zamanın büyük duduk ustası Markar Markaryan’dan bir duduk hediye almıştı. Civan Kasbaryan 60 yıldan fazla sahnelerimizde duduğun namelerini hem ermeni hem de dünya milletlerine dinletiyor.

S. Melkonyan

Yorumlar kapatıldı.