İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

tercüman: İyi lobi hükümet devirir

Yurtdışında gruplar halinde hareket eden Türkleri birleştirmek için çalışan Papakçı, “Dünya artık lobilerin üzerine dönüyor” dedi…

Türkİye yıllardır Ermeni ve Yunan lobileriyle mücadele ediyor. Özellikle Ermeniler her sene Amerikan Kongresi’nde sözde Ermeni soykırımının Amerika hükümeti tarafından tanınması için yoğun kulis yapıyor. Siyasetçilerle birebir ilişkiye geçerek Beyaz Saray’a mektuplar yazıyorlar. Buna karşın Türkiye’nin ne ABD’de ne de Avrupa’da birkaç dernek dışında faliyeti bulunmuyor. Gurbetteki Türkler tarafından sık sık konuşma yapması için çağrılan Araştırmacı-Yazar ve Atatürkçülük Uzmanı Dr. Zihni Papakçı Türkler’in küçük gruplar halinde hareket etmelerinin sakancalı olduğunu belirtiyor ve lobi kurma zamanının geldiğine dikkat çekiyor. Yurtdışında yaşayan Türkler’e her fırsatta ‘Birleşin’ uyarısı yapan Papakçı, 5 milyon Türk’ün lobicilik faliyetleri ile hükümetleri bile devireceğine işaret ediyor. Papakçı, “İster solcu olun ister sağcı. Burda Türkiye’nin çıkarları önemli. Türkiye gemisi batarsa hepimiz batarız. Gemiyi kurtarmanın ve bizleri harç gibi birbirimize kenetlemenin tek yolu Atatürkçülük’tür. Atatürkçülük’te birleşmenin zamanı geldi” diyor.

l Sizi judocu olarak tanımıştım. Şu an ise Atatürk uzmanı olarak karşımdasınız. Dünyanın dört bir tarafında Atatürk’ü anlatıyorsunuz.

Judoyla hep amatör olarak uğraştım. Gerçi bu sporda Milli Takım Antrenörlüğü’ne, beynelminel hakemliğe kadar yükseldim. Ama eğitimci ve yazar kimliğim daha ağır basıyor. O dönem beni dünyanın sayılı Osmanlı uzmanı Yahudi kökenli Amerikalı Prof. Stanford. J. Shaw ile tanıştırdılar. Onunla iyi çalışmalarım oldu. Sonrasında dünyaya açılma fırsatı buldum.

l Türkiye dünyadan nasıl gözüküyor?

Yabancılar Türkiye’yi, Türk-Osmanlı tarihini ve islamı pek bilmiyorlar. Çoğu da hiç tanımıyor. Çünkü genelde kendi içlerine kapalı yaşıyorlar. Dünyada neler olmuş bilmiyorlar. Fakat Galatasaray, Fatih Terim, milli takım dediğiniz zaman çat pat anlıyorlar. Bunun önüne geçmek gerekiyordu. Birçok şey yapmaya çalıştım. Türk lobilerini güçlendirmek için uğraşıyorum. Ermeni propagandalarını engelleme, Atatürk’ü evrenselleştirme çalışıyorum.

l New York Valisi’ni dize getirdiğinizi hatırlıyorum…

Patakos olayı var. George Patakos halen New York Valisi olarak görev yapıyor. Yunan Kökenli bir insan. Ekim 2002’de tüm dünyaya bir bildiri yayınladı. Bildiride Kurtuluş Savaşı’nda İzmir’in Türkler tarafından yakılıp yıkıldığını, Yunanlılar’ın bizim tarafımızdan katledildiğini ileri sürdü. “İzmir uluslararası entellektüel kültürü barındıran bir kent iken, Türkler tarafından bu kültür yok edildi. Bu yok edilişin 80. yıl dönümünü tüm dünyaya ilan ediyorum” ifadeleri yer alan bir bildiri yayınladı. Bu bildiri çok korkunçtu. En büyük korku ise bildirinin önümüzdeki yıllarda Ermeni anıtı anısı, İzmir anıtı anısına yol açmasıydı. Daha sonra bildiri yoğun baskılar üzerine Beyaz Saray’dan geri çekildi.

l Türkler’in lobileşmesi ile ilgili çalışmalarınız ne aşamada?

Avrupa’da, dünyada Türk lobileri çok zayıf. Lobi bir yerde baskı grubudur. Bakın Avrupa’nın nüfusu aşağı yukarı 400 milyon. Bunun 20 milyonu yabancı. Yabancıların 4 milyonu Türk ama lobisi zayıf. Dernekleri birleştirme çalışmaları yaptım. Ama çok zor. Farklı dernekleri Alman, İngiliz, Fransız ve Avrupa Birliği istihbaratları, küçük parçalara ayırmış, Türkleri bir araya getirmemek için çok iyi çalışıyorlar. Dünyada bu lobi işini en iyi Yahudi, Ermeni, Rum ve Yunanlar yapıyorlar. Amerika’da yaşayan Türkler’in sayısı ise 300 bini geçmiyor. Düşünün 3 milyon Ermeni-Yunan’a karşı 300 bin Türk. Türkler’in Amerika’da siyasal katılımları hiç yok. Oysa başta Yahudi lobileri olmak üzere bir çok lobi hem siyasal katılımcı hem de profesyonel lobilerle çok iyi çalışıyorlar. Bir de Avrupa İslamı çıktı 2-3 yıldır. Avrupa İslamı, İslam’ı parçalamak için Vahabilik’le beraber hızla yayılıyor.

l “Bilimsellik, laiklik, imancılık üçlemesiyle evrenselleyen Atatürk” adlı bir esere imza attınız. Bu tür bir kitap ilk kez ve tam 5 milyon basıldı. Bu fikir nasıl oluştu?

Türkiye’de Atatürk’ü, Atatürkçülüğü farklı kesimler değişik şekillerde yoruyorlar. Bu da Atatürkçülüğü çıkmaza tam bir çıkmaza sokuyor. Bir de Avrupa’da, içte, dışta kendi çıkarları uğruna Atatürk’ü, Atatürkçülüğü yok etmek isteyen ülkeler, birlikler ve güçler var. Bunun için Atatürkü yorumlarla değil, gerçek Atatürk’ün kendi sözleriyle anlattım. Çok tutuldu. Kitapçık istekler nedeniyle 5 milyon baskı rakamına ulaştı. Genel Kurmay’da komutanlara gönderildi. Yurtıdışı konferanslarımda kitapçığın İngilizcesini okuyan Vietnamlı, Tunuslu, Cezayirli ve hatta Çinliler boynuma sarılıyorlar. Çünkü biliyorlar ki Atatürk tüm sadece Türkiye’nin değil tüm mazlum milletlerin emperyalizme karşı önderi olmuştu. Bir de bunun üzerine Dışişleri Bakanlığımız’ın internet sitesinde (www.mfa.gov.tr) hazırladığım İnilizce Atatürk sayfasını okuyorlar.

l Avrupa Birliği’ne karşı mısınız?

Avrupa Birliği de küreselleşme gibi farklı bir başka güç olarak karşımıza çıkıyor. Avrupa Parlamentosu’nda Oestlander’ın sunduğu rapor aslında her şeyi açıklıyor. Oestlander “Böl ve yönet” diyor. AB’ye karşı değilim.Fakat eğer birliğe katılacaksak bunu onurumuzla yapmalıyız.

Zihni Papakçı kimdir?

1952 yılında Kars Çıldır’ın Kakaç Köyü’nde dünyaya gelen Zihni Papakçı, 1971 yılında Ankara Atatürk Lisesi’ni bitirdikten sonra özel burslu öğrenci olarak Güney Kore Kyongii Üniversitesi’nde judo sporu, İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü’nde müzik okudu. Uzak Doğu düşünce sistemler ve etnomüzikoloji alanlarında bilimsel çalışmalar yaptı. Bu çalışmalarından dolayı kendisine Güney Kore Seul Üniversitesi tarafından 1982’de ise doktorluk unvanları verildi. 1982 yılında Marmara Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlayan Papakçı, burada Türkler’ni Ezgileri adlı seslendirme ve araştırma grubunu kurdu. Aynı yıl dünyada geniş yankı uyandıran Çinliler’e ait 12 ses sisteminin (Pe-Ti-Ti) gerçek sahiplerinin Türk kavimleri olduğunu Ege Üniversitesi’nde sunduğu bir tezle savundu. 1997 yılında Kars-Ardahan-Iğdur-Çıldır Dernekleri tarafından kendisine “Evrensel Atatürk” ödülü verildi. Milli Takımlar antrenörlüğü yaptı. Uluslararası hakem oldu. The Korean Traditional Music (Kore Geleneksel Müziği), Tük Müziğinin Bilinen İlk Evreleri ve Komşu Müziklere Etkisi, The Religion of İndia (Hindistan’ın İnançları) Ölümsüz Düşünce Tilbe ve Kök adlı romanları bulunuyor.

Yorumlar kapatıldı.