İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİ GENÇLERİN ZAFER GÜNÜ

Gagik Hovannisyan Yunanistan’dan bildiriyor

Eğitmen Vrej Ortyan, Dünya Gençler Satranç Birinciliği, 6.turunun bitmesinden sonra, Vrej Zakaryan ve bana “sizin ayağınız hayırlı oldu” diyerek sevincinden haykırdırdı. FIDE Bşk. Yrd. Zakaryan ve ben FİDE Avrupa 5. kuşak başkanı olan ben, bı günlerde Halkitiki’de, Dünya Satranç Fed. yıllık kongresine katılıyor, serbest zamanlarımızda da yarışmaları izliyoruz. Ve bizim “katılımımızla” yapılan birinci gün karşılaşmalarında, Ermenistan’lı satranççılar 16 muhtemel puanın 13’ünü kazanarak, mükemmel sonuçlara ulaştılar.

Kızlar büyük yaş kategorisinde (18 yaş) Liana Ağabekyan, Azerbaycanlı rakibi Afag Hudaverdieva’yı; Avrupa Şamp. Samvel Ter Sahakyan (10 yaş) Fransız rakibi Diego A.A. Patotsos’u; Hrayr Simonyan Fransayı temsilen katılan yurttaşımız Tomas Sahakyan’ı, gene aynı yaş kategorisinde Robert Hovannisyan Moldova’lı Vladimir Hosmitsetsin’i yaptıkları karşılaşmalarda yenilgiye uğrattılar.

Uluslararası ödüller kazanmış olan İsrailli Leonit Gerşo’yu (16 yaş), Dikran Mamigonyan yenilgiye uğratırken; Ermenistan erkekler birincisi Arman Paşikyan, Özbek Curabek Hamrakulov’u yenilgiye uğrattı.

Yarışmalar devam etmekle beraber, müsabakalara katılan 5 kızımızın henüz derece almaya aday görünmemekle beraber, katılan 9 erkek satranççılarımız madalya için umut veriyorlar.

Yorumlar kapatıldı.