İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ASLINDA TÜM ADALARDA «YANGIN» VAAAAR !!!

Acaba dün «canlı»yken, bugün de «cansız» başıbozuklar mı, «adaları adalılardan temizleme» görevini yerine getiriyorlar ?

Raffi A. Hermonn

P a r i s

ADA DEYİNCE … BELLEĞİM BAZI ÇAĞRIŞIMLAR DOĞURUYOR …

Marmara’daki beş «Prens Adaları»ndan «Antigoni»de, yani Burgazada’daki 13 ev ve 40 dönüm ormanın yanması vesilesiyle, belleğim bazı çağrışımlar doğuruyor.

Yangının, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, sayın Ali Müfit Gürtuna gibi, birçokların iddia ettiği gibi «bu bir kasıt mıdır ?» ya da «değildir !» tartışmalarına girmek yerine, bunları, sizlerle paylaşmak istiyorum.

BOZCAADA (Tenedos) VE BOZCAADALI’LARIN BAŞINA GELENLER

14 Mayıs 1950 seçimlerini kazanan Demokrat Parti, «Milli Şef Yılları»na duyulan tepkinin rüzgârını alarak, ülkede göreceli bir özgürlük havası estirmeye soyunmuştu.

İşte bu ; sözde özgürlük havasında, kuşkusuz (samimi dindar insanların da tasvip etmediği) din kisvesi altında istişâre eden, sağlıksız cereyanlar hayat bulmustu.

Bunlardan Ticâni tarikâtının mensupları, Atatürk’ün heykellerini kırmaya dek vardırmıştı faaliyetlerini.

Liderleri, Kemal Pilavoğlu, Bozcaada’da «mecburi ikâmet»e mahkûm edilir.

Çoğunluk Rumlardan oluşan,Türkiye’nin belki ilerde : turizm, balıkçılık, zeytincilik, zeytinyağcılık ve şarapçılığın güleryüzlerinden olacak Bozcaada’nın ; «mahkûmların ikâmet edeceği yer» diye seçilmesi anlaşılır değil(mi)dir ?!

Bu üstât ; Bozcaada’da yaşadığı yıllar boyunca, müridlerini çağırır, onları sebze bahçelerinde ucuz ucuz çalıştırıp, biriktirdiği sermaye ile, bağları ve bahçeleri satın alır.

Bağ ve bahçelerde «şarap günahtır !» diye buyurduğu emirleri gereği, güzelim üzüm ağaçları sökülür.

Böylece ; Homeros’un «İliada» ve «Odissea» destanlarında (dünya’ca bilinen) dile getirdiği, meşhur «Tenedos şarapları» tarihe mal olur.

Bu … az buz bir başarı değildir !!!

PEKİYİ GÖKÇEADA (İmroz) VE GÖKÇEADA’LILARIN BAŞINA GELENLER ?

60’lı yılların ortalarında, bu kez «Gökçeada’yı (Gökçeadalılardan) temizlemek !» amacıyla geleneksel :«kuzuları, kurtlara emanet etme» yöntemiyle, yine bir yol bulunur.

Bu kez de, Gökçeada’ya bir «Açıkhava Hapishanesi» kurulur, iyi mi ?…

Ve…Gökçeada’ya «ipten kazıktan kurtulmuş», bir sürü «canlı» başıbozuk doluşturulur.

Bunun sonucu olarak ; Rum kızlara, kadınlara sarkıntılık, ırza geçme, hayvanları çalma, ağaçları kesme gibi «münferit !» olaylar zinciri uzar da uzar.

Kuşkusuz bu gibi olayların, kolluk kuvvet veya Belediye zabıt kayıtlarında, en ufak izlerinin bile olmamasına şaşılmamalıdır.

Rumlar, bu kez de, Gökçeada’dan «temizlenir !»

Böylece ; Ege’nin, diğerlerine kıyasla, bu iki adasında turizm faaliyeti ölür. Balık yuvaları (bu «temizliği» yapanlarca) dinamitlenmiş olduğundan, balık cinsi ve sayısı yok olma noktasına gelir. Şarapçılığın esamesi görülmezdir artık. Meşhur zeytinlikler tahrip edilmiş ve hele hele en önemlisi, bir zamanlar 300 bin koyun / keçi bulunduran bu adaya et … artık Çanakkale’den gelmektedir.

Bu bilgiler ; 1992’ten beri «Hürriyet» gazetesinin (sadece) Avrupa Baskısı’nda yayınlanmış, değişik nüshalarından alınmıştır.

ŞİMDİ DE SIRA KINALIADA (PROTİ)VE BURGAZADASI (ANTİGONİ)NDA MI ?

50’li yıllarda Bozcaada, 60’lı yıllarda ise Gökçeada, «ötekileriMİZ»den, yani ne kadar «öteki» görmek istesek da, aslında bal gibi de bu topraklara ait olan güzel insanlardan «temizlendi» de, 2003’te çok mu farklı yani ?…

Cumhuriyet haftalık ekinin, 17/08/03 ve Hürriyet gazetesinin 15/08/03 tarihli nüshalarında da belirtildiği gibi «Nüfusun % 90’ının (sapına kadar) Ermeni kökenli (ve yine sapına kadar) Türkiye Cumhuriyeti vatandaş yurttaşımızın yaşadığı Kınalıada’da» görüntü pisliği yaratan ve tüm ada halkının sağlığıyla oynanılan (adada kansere yakalananların sayısında 95’ten beri bir patlama olmuş) bir uygulama sözkonusudur :

İstanbul’un neredeyse tüm televizyon kanallarının, sağlığa zararlı radyasyon üreten, 15 kuleden 32 adet aktarıcı antenleri, İstanbul’da başka yer yokmuş gibi, hatta bizatihi Marmara Denizi’nde bir çok ıssız ada bulunmasına karşın, onbinleri aşkın insanımızın yaşadığı Kınalıada’ya, üstelik «izinsiz olarak» yerleştirilmiştir.

Ve…şimdi de ; Adalar Belediyesi «çöp sorununu halledemediğinden dolayı !» güzelim Burgazada çatır çatır yanıyor, ne acı değil mi ?…

Yazıklar olsun bize !

Türkiyemizin; orasını burasını, «sapına kadar farklı ve bir o kadar da, sapına kadar bu ülkenin insanı» olan vatandaşlarımızdan «temizleyelim» derken, farkında olmadan, ruhlarımızı mı kirletmişiz acaba, ne dersiniz ?…

Hem : «Tek gâvur’un olmasın da, istese çöl olsun !» zihniyetinin doğmasına neden olan, «gâvur !»dan bu kadar nefret edilmesi sözkonusu olduğuna göre, temelleri tamamen bir Greko-Romen zihniyet ve gayrimüslüm inancına dayanan AVRUPA uygarlığına, nasıl ayak uyduracağız acaba ?

Böyle bir AVRUPAİ zihniyetin hüküm sürdüğü bir ortama nasıl dayanırız ?

Bize yazık değil mi, bu ıstırap … sakın bir «gâvur eziyeti !» olmasın ?

Şaka bir yana, eleştirilen, sözkonusu olan, tabiî ki sağlıksız zihniyettir. Sağlıksız bir zihniyete ise, her dinden, her dilden ve her ülkeden insanlar sahip olabilir.

Gözlerimizi ; üretimiyle değil de, tüketimiyle örnek aldığımız BATI’dan, biraz olsun GÜNEY’deki DOĞU’lu komşularımıza döndürdüğümüzde, sözlerimiz iyi anlaşılacaktır.

Zirâ ; belki bizdeki kadar «çok partili» demokrasiye bile geçilmemiş, ancak burdaki tüm müslüman ülkelerde «gayrimüslim vatandaşlar»ı değil kaçırtmak, onlara (Türkiye için algılanması zor) devlet sektörlerinde, yer verilmiş yani güvenilmistir.

«Acaba», diyor insan, «dün ‘canlı’(ipten kazıktan kurtulmuşlar !)yken, bugün de ‘cansız’ (orman yangını ya da televizyon antenleri gibi) başıbozuklarla, aynı, rutin dışı amaçlar mı güdülüyor» ?

Yorumlar kapatıldı.