İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERİVAN DEVLET MİMARLIK ÜNİVERSİTESİ CUMHURBAŞKANININ DA KATILIMIYLA 70. YILINI KUTLADI

Dün Erivan Devlet Mimarlık Üniv. (EDMÜ)70. kuruluş yılını kutladı. Sabah yapılan EDMÜ Bilim Kurulu ve Mütevelli Heyeti oturumlarından sonra yapılan törende, işadamı Grand Holding başkanı Hrant Vartanyan, üniversite tarafından onurlandırıldı.

70. yıl kutlama oturumunu açan rektör Yuri Sargsyan, üniversitenin dünü, bugünü ve yarınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tüm Dünya Erm. Başpatriği karekin II’nin tebrik mesajının okunmasından sonra, Parlamento Bşk. Artur Bağdasaryan ve Başbakan Antranik Markaryan da birer konuşma yaptılar.

Bu konuşmalardan sonra, üniversitenin öğretim üyeleri, cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın eliyle; “Az. Mesrob Maşdots”, “Ananya Şirakatsi”, “Movses Horenatsi” nişanları ve “emektar bilimadamı” sıfatlarıyla taltif edildiler.

Robert Koçaryan yaptığı konuşmada; kendisinin de bu üniversitenin mezunu olduğunu, üniversitenin, iş sahaları olmamasından ötürü zor durumda olduğunu kaydedederken, ülke ekonomisinin derece derce gelişmeye yüz tuttuğu günümüzde, üniversite için 3 durumun önemini vurguladı. Bunlar; ekonomideki yapısal değişikliklere zamanında yanıt verebilmek, GSYİH’nın %85’ini yaratan özel sektörle bağlantı içinde olmak ve üçüncü olarak, evrensel eğitim standartlarına entegre olmak.

Cumhurbaşkanı sözlerini, ülkenin ekonomik geleceği ve siyasi kredibilitesinin, bugünkü yüksek öğrenim kurumlarına da bağlı olduğu vurgusunu yaparak tamamladı.

Yorumlar kapatıldı.