İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

akşam: Ermenistan´a Türk bayraklı ilk uçuş bugün

Türkiye’den Ermenistan’a, Türk bayraklı ilk uçak seferi bugün gerçekleşecek. Türk şirketi Fly Air, bugün saat 15.00’te İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan, Ermenistan’ın başkenti Erivan’a ilk uçuşu yapacak.

İlk seferde Erivan’a 80 yolcu uçacak. Şirket, Boeing 737 tipi 148 kişilik uçaklarla yapacağı Erivan seferlerinde yolcularına özel ikramlarda bulunacak. Business class yolcuları, Atatürk Havalimanı’nda Millenium Salonu’ndan faydalanabilecek.

Promosyon uygulanacak

Eski adı Anatolia Havayolları olan Fly Air, Ermenistan’a pazartesi ve perşembe günleri charter (düzensiz) seferleri düzenleyecek. Fly Air, Ermenistan bir süreliğine uçuşlarına promosyon uygulayacak. Gidiş dönüş bileti, 257 dolardan satışa sunuldu. Ayrıca 12 yaşa kadar ise yüzde 50, 60 yaş üstünde yüzde 10, öğrencilere de yüzde 20 indirim uygulanacak.

Yolcu sıkıntısı yaşanmayacağını kaydeden firma yetkilileri, önümüzdeki uçuşlarda bütün uçakların dolu olacağını ifade etti. Bir yetkili, ‘Rekabete açığız. Fiyatlar daha da düşebilir’ mesajı verdi. Ermenistan’a uzun süredir haftada üç gün uçuş yapan Armavia Havayolları, Fly Air’in piyasaya girmesinden sonra, 427 dolar olan bilet fiyatını, 327 dolara indirdi. Ermenistan’a uçuş yapanların çoğu, Türk ve bavul ticaretiyle uğraşıyor. Fly Air, bir süre önce Trabzon’a 69 milyon liraya yolcu taşıyacağını açıklamıştı.

Yavuz RENÇBERLER / İSTANBUL

Yorumlar kapatıldı.