İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN VE TÜRKİYE HEYETLERİNİN ASAMBLE ÇERÇEVESİNDE BULUŞMASI

Ermenistan heyeti başkanı Dikran Torosyan, Türk heyeti başkanıyla Strazburg’da görüştü. Belli konularda ortak bakış açılarına sahip olunulduğunun da kaydedildiği görüşmelerde bazı konulara ilişkin ön anlaşmalara varıldığı bildirildi. Dikran Torosyan sözlerinde; “Geçmiş unutulmamalı, çünkü orada olumlu bir şey var, bu korunmalı ve artırılmalı. Eğer olumsuz, trajik olaylar var ise, bunların tekrar etmemesi için, unutulmaması gerekir” dedi.

Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin düzenlenmesinin tek yolunun buluşma ve incelemelerin devamında olduğunda hemfikir olan her iki taraf temsilcilerinin genel yaklaşımı, her iki ülke temsilcilerinin farklı problemlere ilişkin, dengeli ve itidalli açıklamalar yapmaları oldu. Bu diyaloğa katkı olabilir.

Dikran Torosyan, türkiye’nin bugünkü sınırları dahilinde yer alan tarihi anıtların restorasyonuna ilişkin ikili proje çalışması yapılmasının zorunluluğu konusunda ön anlaşmaya varıldı. Türk heyet başkanı, konuya taraftar olduğunu vurgulayarak, kendisinin bir ermeni kilisesinin restorasyonu için girişimde bulunduğunu vurguladı.

Yorumlar kapatıldı.