İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

radikal: Patrik yine Van´a gidemedi

RADİKAL – İSTANBUL – Ermeni Patriği Mesrob II, ‘geç kaldığı’ gerekçesiyle THY uçağına binemedi. Türkiye Ermeni Patrikliği’nden yapılan açıklamaya göre Van’ın Akdamar Adası’ndaki inanç ziyaretine katılmak için THY’ye rezervasyon yaptıran Patrik, dün 07.30’da Atatürk Havalimanı’na geldi. Ancak Patriğe 07.50’de refakatindeki görevliden ayrı, 27. sırada oturacağı söylendi. Patrik öneriyi kabul etmeyince ‘Saat 08.50 uçağıyla Ankara’dan aktarmalı Van’a gidebileceği ancak yeni bilet alması gerektiği belirtildi.

Bunun üzerine alandan ayrılan Mesrop II. “Acaba birileri Türkiye’de resmen tanınan dini cemaatlerden birinin ruhani reisinin, kutsal bir mekânı ziyaretinden rahatsızlık mı duyuyor? Sayın Diyanet İşleri Başkanı’na da aynı muamele yapılır mıydı?” dedi. Patrik iki yıl önce kimliği belirlenemeyen bir ‘yetkili’nin engellenmesi sonucu Akdamar’daki kiliseyi ziyaret edememişti.

THY: Kusurumuz yok

THY’nin açıklamasında ise İstanbul-Van seferlerinde yaşanan ‘inanılmaz’ doluluk vurgulanarak “Biletler uçuşa 10 dakika kala görevlilere verilmiş. Check-in için en geç 20 dakika önce başvurmak zorunlu. Kusurumuz yok” denildi.

Yorumlar kapatıldı.