İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: MOSKOVA’DA “ERMENİ SEZONUNUN” AÇILIŞI

Bunun resmi açılışı Bağımsızlık Günü (21 Eylül) vesilesiyle Ermenistan elçisi Armen Smbatyan’ın “Ararat-Park Hyat” otelinde verdiği resepsiyonla başladı. 700 kişilik seçkin davetli topluluğunun katıldığı resepsiyonda, 85 ülke diplomatı yanısıra, Türk elçisi de yer alıyordu. Diğer davetliler, RF Devlet Denetim Komitesi Bşk. Sergey stepaşin, Devlet Duması Başk. Yardımcıları Vladimir Jirinowski ve Artur Çilinkarov, RF Çalışma ve Sosyal Siyaset Bakanı Aleksantr Boçinok, Dışişleri Bakan Yrd. Valeri Loşçini, Yosif Kobzon, Avraam Ruso (Gerçek ismi Yeprem Apcyan), aktris lyubov polişçuk, Olek Tabakov.

Davetliler arasında Moskova’nın önde gelen ermeni isimleri yanısıra, diğer bölgelerin ermeni toplum liderleri de yer alıyordu.

Davetliler arasında, tüm davetlilerin ilgi odağı olan ve şu günlerde Putin’le beraber Rus heyetinde yer alan Ara Abrahamyan da vardı. Bilindiği gibi 2 hafta sonra, Dünya Ermeni Kuruluşu kurucu kongresi yapılacak.

Diğer taraftan 2 gün önce Moskova ziyaretini tamamlayan Ermenistan Kültür Bakanı Tamara Boğosyan, görevdaşı Mihayil Şvitko’yla resmi temaslarda bulundu ve anlaşmalar imzalandı.

Bugünlerde Ermenistan elçiliği, Parlamento başkanı Artur Bağdasaryan’ın ilk resmi Moskova ziyaretine hazırlanıyor. Bağdasaryan ve Ermenistan heyeti Pazar günü Moskova’da olacak.

Gene bugünlerde birinci bayan Ludmilla Putin’in davetlisi olarak Birinci bayan Bela Koçaryan Moskova’yı ziyaret edecek.

Lusik Hugasyan

Yorumlar kapatıldı.