İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI ÇOCUK HAKLARI KONVANSİYONU EK PROTOKOLLERİNİ İMZALADI

New York’ta çalışma ziyaretinde bulunan Dişişleri bakanı Vartan Oskanyan,24 Eylül’de Çocuk hakları konvansiyonu tercihli Ek Protokollerinden, “Silahlı çatışmalara çocukların katılmasına karşı” ve “Çocuk ticareti, çocuk fahişeliği ve çocuk pornografisine karşı” imzaladı.

Aynı gün İran Dışişleri bakanı Kemal Harazi’yle buluşan Oskanyan, ikili ilişkileri, yakın doğudaki son gelişmeleri, Afganistan ve Irak’taki durumu, Dağlık Karabağ sorununun düzenlenmesi ve ermeni-türk ilişkilerini görüştüler.

Hollanda Dışişleri bakanı Caab de Hub Shefer’i NATO baş sekreterliğine tayininden ötürü kutlayan Dışişleri bak. Oskanyan, Shafer’la Ermenistan-NATO işbirliğini, NATO Ofisine ilişkin meseleleri, bölge sorunlarını ve Shafer’in bölgeye ziyaretine ilişkin ayrıntıları görüştüler.

ABD Dışişler Bakanı’nın Askeri Donanım Denetimi- Uluslararası Güvenlik Meseleleri yrd. John Balton’la aynı gün gerçekleşen buluşmasında Bakan Oskanyan; Uluslararası Ceza Mahkemesi ve Askeri donanımın yayılmaması güvenlik girişimlerine ilişkin görüştü.

Dışişleri Bak. Enformasyon ve halkla İlişkiler Bl.

Yorumlar kapatıldı.