İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ALMAN BANKASINDAN KREDİ

Alman Rehabilitasyon kredileri bankası (KfW),Ermenistan Hükümetine 4.345.980 Euro kredi verecek. Konuya ilişkin şartname, dün Finanslar bakanlığında, bakan Vartan Haçadryan ve banka Doğu ve Merk. Avrupa, Kafkaslar finans ve Özel Sektör Gelişimi Bl. Md. Claus Klaubid tarafından imzalandı. Kredi; “Kredi garanti fonu” programı çerçevesinde, 2003 yılı Ocak’ında Almanya ve Ermenistan Hükümetleri arasında, finansal kuruluşların küçük ve orta çaplı işletmelere kredi sağlayabilmeleri amcı çerçevesinde veriliyor. Program tüm Güney kafkasya ülkelerinde ugulanmaktadır.

KfW temsilcisi, programın Ermenistan özel ticari bankalarının, dünya finans pazarında olanaklar bulmasını sağlayacağını vurguladı. Benzer programların Doğu Avrupa’da uygulandığını ve başarılı sonuçlar alındığını söyleyen Klaubid, Ermenistan bankalarının uluslararası tanınmış bankalarla işbirliği yapması, güvenilirliğin pekişmesisine ve riskli sayılan Ermenistan bankalarının kredibilitelerinin artmasını da sağlayacağını belirtti.

Uluslararası finans pazarında kredi faizlerinin düşük olmasına rağmen, risk sebeniyle Ermenistan bankaları çoğu zaman bundan faydalanamamaktadırlar. Bu durumda riski KfW üstlenmektedir. Dolayısıyla KfW ile işbirliği yapan bankaların daha düşük kredi faizi uygulama olanakları vardır.

Bu Almanya’yla yapılan benzer ilk işbirliği değil. Ermeni-Alman Fonu desteğiyle yürütülen ve Küçük ve Orta ölçekli teşebbüslere destek programı bugün başarıyla yürütülmektedir. Bu işbirliği çerçevesinde önümüzdeki ay 5 milyon $ temin edilecek.

Vratan Haçadryan, almanların uyguladığı sistem gereği, programın %100 geri dönüşüm garantili olarak çalıştığını söyledi.

Hangi bankaların KfW ile işbirliği yapabileceği yakın gelecekte belli olacak.

Yorumlar kapatıldı.