İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Ortodoks Klisesi Atina’da cami istemiyor

18 Eylül 203— Başkan Tayyip Erdoğan, Ortodoks Patriği Bartolomeus’a Atina’nın merkezinde plaka semtindeki caminin, Heybeliada ruhban okuluna karşı olimpiyat oyunları sırasında yeniden açılabilmesi talebinde bulunmuştu.

Ortodoks Kilisesi, Atina havaalanı yakınlarında cami ve İslam Araştırma Merkezi inşa edilmesine karşı çıkıyor. Kilise sözcüsü Peder Epifanios, bu merkezin teröristler için üs haline dönüşeceğini savunmadıkları ancak bu tür kuruluşların başka ülkelerde şüpheli faaliyetlerinin bulunduğuna dikkat çekti.

Epifanios, Atina’ya 35 kilometre uzaklıkta havaalanı yakınlarında inşa edilecek caminin çok uzak olduğu için Müslümanların işine de yaramayacağını öne sürdü.

Başpiskopos Kristodoulos da geçen ay Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu’ya bir mektup yazarak cami inşatına karşı olduklarını belirtmiş ve İslam Araştırma Merkezi’nin oluşturabileceği tehditler konusunda uyarıda bulunmuştu.

Yunanistan’da yaşayan yaklaşık 1 milyon Müslüman için ibadet edebilecekleri bir cami bulunmuyor. Ülkedeki Müslümanlar, apartman dairelerine kurulan mescitlerde ibadet edebiliyor.

Yorumlar kapatıldı.