İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: MİLLET MECLİSİ’NDE BULUŞMA

Almanya Fed. Cum. Savunma Bak. Askeri-siyasi İlişkiler ve donanım denetleme Bl.Bşk. yrd. General Yurgen Borneman’ın başkanlığındaki heyet, 28 ağustos’ta Ermenistan savunma ve iç işleri daimi komitesi başkanı Mher Şahgeltyan tarafından millet meclisinde kabul edildi.

İlk defa Ermenistan’a çalışma ziyaretinde bulunan general, ziyaret amaçlarının, ermeni-alman askeri işbirliğinin gelişim olanaklarını ve geleceği incelemek olduğunu söyledi.

Ermenistan’ın NATO “Barış adına işbirliği” programına katılımını oldukça yüksek değerlendiren general, yazın gerçekleştirilen tatbikatların bölge güvenlik ve istikrarı açısından önemini vurguladı.

İkili ve çok yönlü askeri-siyasi ve parlamentolararası işbirliğinin önemini vurgulayan Sn. Şahgeltyan, alman tarafının ermeni-alman siyasi-askeri işbirliğini geliştirme yönündeki gayretlerini takdire şayan olduğunu belirtti.

Misafirlerin isteği üzerine Komite çalışma saha ve doğrultularını açıklayan Sn. Şahgeltyan, her iki ülke arasında parlamentolararası komiteler düzeyinde işbirliğinin gerekliliğini belirtti.

Ermenistan Millet Meclisi Toplumla İl. Bl.

Yorumlar kapatıldı.