İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Hıristiyanlığın 7. mezhebi aranacak

5 Ağustos 2003— ABD’li Prof. Dr. William Tabberne, geçen yıl belirlenen Karahallı İlçesi Karayakuplu Köyü Alakaya yöresindeki kayalara oyulmuş manastırda kazılara başlayacaklarını söyledi. Tabberne’nin açıklamasına göre Montanizm, dünyada laiklik ilkesini kabul edip uygulayan, tek evliliği kabul eden, kadın rahibeler seçen ve onlara da yönetimde yer veren mezhep olarak biliniyor.

William Tabberne, “Montanizm, Hıristiyanlığın kayıp mezhebi olarak biliniyor. Bunun nedeni, Hıristiyanlık içindeki farklı uygulamaları ve merkeze vergi ödememeleri gerekçesiyle 296 yılında Romalılar, mezhebin merkezi Pephuza’da (Yeni Kudüs) inananları kılıçtan geçirdiler” dedi. Prof. Dr. Tabberne, Uşak Müzesi’nde sergilenen ve Susuzören Köyü yakınlarında bulunan bir kitabeden yola çıkarak, mezhebin merkezi Pephuza’dan 6 kilometre uzaklıkta, yolu olmayan bir yar içinde kayalara oyulmuş manastıra ulaştıklarını ifade etti.

Manastırın depremler ve doğal olaylardan etkilendiğini ve çok yıprandığını gördüklerini belirten William Tabberne, şöyle konuştu: “100’e yakın bilim adamı, arkeolog ve teolog, gelecek günlerde çalışmalara başlayacak. Montanizm, dünyada laiklik ilkesini kabul edip uygulayan, tek evliliği kabul eden, kadın rahibeler seçen ve onlara da yönetimde yer veren mezhep olarak biliniyor.”

Yorumlar kapatıldı.