İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sigorta Köşesi: Sağlığınızı garantiye alırken dikkatli olun

Başlarken…

Sigorta Kasko, DASK, sağlık, yaşam, ev, emeklilik, işyeri ve daha birçok farklı sigorta ile karşı karşıya kalıyoruz kalmasına da bu sigortalar konusunda ne kadar bilgi sahibiyiz? Haklarımızı ne kadar iyi biliyoruz? Gerçekten de, doğru ve bilinçli yapılan poliçeler hayatımızı kolaylaştırıyor, bir çok konuda bizi garantiye alıyor. Ancak ne yazık ki bazen kendi ilgisizligimizden bazen de danışmanların yetersizliğinden sigortaların sunduğu avantajları yeterince kullanamıyoruz. Hem bizim hem de yakınlarımızın yaşamlarını kolaylastırabilecek birçok poliçeyi tanımıyoruz bile. Yüksek olmayan primlerle sahip olduklarımızı, sevdiklerimizin yaşamlarını ve sağlıklarını nasıl koruyabileceğimizi bilmiyoruz.

Bu yuzden gerek akademik alanda gerekse sektorde edindiğim bilgi ve deneyimleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Yazılarımda her hafta farklı bir sigorta türü ile ilgili genel bilgi ve püf noktalarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca, farklı sigortalar ile ilgili merak ettiklerinizi ve ayrıntıları, yaşadığınız problemleri, sorunları e-mail yolu ile bana iletebilirsiniz.

Sahip olduğunuz/olacağınız sigorta poliçelerinizi kullanmak zorunda kalmayacağınız günler dileğiyle,

Selin Demirhan

e-mail: sdemirhan@yksigorta.gen.tr


Sağlığınızı garantiye alırken dikkatli olun….

Günlük yaşamın hareketli temposu içinde, sağlığımızla ilgili belki de çok önemli sorunları genellikle ihmal ediyor veya erteliyoruz. Günlük hayatın temposu icinde birçok sinyali görmeze geliyor ya da ipin kopacağı noktaya kadar rahatsızlıklarımızı yok sayıyoruz. Bir başka önemli neden de hem doktor hem de ilaç masraflarının gerçekten pahalı olması. Sağlık sigortaları bu anlamda bilinçli ve doğru olarak seçildiğinde gerçekten kurtarıcı olabiliyor. Örneğin bugun basit bir kol kırılmasının özel bir hastanede tedavi edilmesi bile milyarlık rakamlarla ifade ediliyor. Hele ki, kronik veya yurtiçinde tedavisi olmayan rahatsızlıklarda harcanan tutarlar onbinlerce doları buluyor. İlaç ve teşhis yöntemlerinin (tahliller, röntgen, MR, vs) fiyatları da malum. Diğer yanda yaşa göre değişecek uygun primler tutarları ile satın alınabilecek bir sağlık sigortası ile poliçeniz kapsamında:

  • özel hastanelerde ameliyattan doktor muayenesine, yurtdışında sağlık hizmetlerinden tüm teşhis yöntemlerine (tahliller, röntgen, MR, vs) kadar birçok hizmetten poliçeniz doğrultusunda yıl icinde defalarca hicbir ödeme yapmadan yararlanabilirsiniz.
  • Sigorta kapsamında yurtiçinde tedavisi mumkun olmayan rahatsızlıkları yurtdışında tedavi ettirebilirsiniz
  • 24 saat boyunca ücretsiz ambulans ve acil tıbbi müdahale hizmetlerine ulaşabilirsiniz
  • özetle üzerinizde taşıdığınız riskleri sigorta şirketinize devredebilirsiniz.

Sağlık sigortalarının zaman zaman rakamlarının yüksek çıkmasının nedeni sigorta olmak isteyen kişinin ihtiyacı olmayan teminatlar satın alması veya yeterince bilinçli hareket etmemesi ve genellikle sigorta danışmanı tarafından yeterince aydınlatılamamasıdır. Bunun için sigorta yaptırıken bazı ayrıntılara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Sigorta Danışmanınızı Doğru Seçin:
Bircok kez başımıza gelmiştir bir gün telefonunuz çalar ve gayet saygılı bir ses size farklı bir poliçe alternatifi sunar. Siz siz olun genellikle tanıdığınız, güvendiğiniz sigorta danışmanlarını tercih edin. Böyle bir kişiyi tanımıyorsanız, sigortalı dostlarınızın referanslarına güvenebilirsiniz. Onemli olan sigorta danışmanınızın sorularınıza net cevaplar verebilmesi aklınızdaki tüm soru isaretlerini silebilmesi, ihtiyacınız olduğu her anda ulaşabilmesi ve sigorta poliçesini imzalamanızdan sonra size gerçek anlamda danışmanlık sunabilmesidir. Sigorta danışmanınızın deneyimini, ünvanını ve işine olan hakimiyetini asla atlamayın.

Yanınızda hic para yokken de hastanede işlemleriniz gerçekleşebilsin
Sigorta şirketinizin size sunmuş olduğu kart tüm hastane kapılarını size açabilmeli. Bazı şirket ve poliçelerde hastaneye gider, parayı cebinizden öder ve daha sonra size paranın yatırılmasını beklersiniz. Bunun yerine kartınızı uzattıgınız anda tüm işlemlerin cebinizden para çıkmayacak şekilde hizmet görmenizi sağlayacak şirket ve poliçeleri tercih edin.

Haklarınızı tam olarak öğrenin
Size sunulan teminatları ve kapsamlarını doğru olarak bilin. Kaç kere doktora gidebilirsiniz, yurtdışı ameliyat limitleriniz nelerdir, ilaç ve teşhis tedavi yontemleriniz nasıl karşılanacak gibi bilgilere sahip olun. Bu bilgileri talep edin ve duzenli olarak sigorta danışmanınızla iletişim kurun.

24 saat acil hizmet

Poliçenizin imzalanmasının ardından 24 saat boyunca size ambulans ve tıbbi danışmanlık gibi acil hizmetlerin sunulacağından emin olun.

Şirket seçerken de dikkatli olun

Çok özel fırsat veya tanıdığınız, güvendiğiniz danışmanlar olmadığı sürece organize olmuş, kendini yenileyen, yatırım yapan, köklü, büyük şirketleri tercih etmenizde her zaman fayda var.

Yorumlar kapatıldı.